Η Πάτρα τιμά τον πολιούχο της παρουσία του Πρ. της Δημοκρατίας – Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Η Πάτρα τιμά τον πολιούχο της παρουσία του Προέδρου τη Δημοκρατίας – Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα τιμηθεί η  μνήμη του Πολιούχου της Πάτρας, Απόστολου Ανδρέα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η αχαιή αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. Επίσης τη Δευτέρα θα επισκεφθούν την Πάτρα οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στον νέο Ιερό Ναό του Αγόυ Ανδρέα θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και άλλων Αγίων. Θα τελεστεί εσπερινός για τη γιορτή των Αχαιών Αγίων και βράβευση των πρωτευσάντων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αύριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής , στις 7 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο , κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και λιτάνευση της κάρας του Αγίου Ανδρέα, στο εσωτερικό του ναού.

Στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 10 μ.μ. θα ξεκινήσει η νυχτερινή Λειτουργία, η οποία θα ολοκηρωθεί στη 1.30.

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί έχει προγραμματιστεί ο όρθρος , η Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει μετά το πέρας της, Δοξολογία κι αμέσως μετά η λιτάνευση της κάρας και της εικόνας του Αγίου, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πατρών, όπου θα είναι ανοικτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η περιοδική εκθεση «Η των Πατρέων Σε Πόλις» που συνδιοργανώνουν φέτος στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2015, η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Μητρόπολη Πατρών. Ο αναλυτικός τίτλος της Εκθεσης είναι «Η των Πατρέων Σε πόλις – Η Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα από την έλευσή του έως την επιστροφή της Αγίας Κάρας». Στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα παραθέσει σε κεντρικό ξενοδοχείο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σχόλια:

more recommended stories