Χιονονιφάδες στο κέντρο και στα προάστια της Πάτρας- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουν οι μετεωρολόγοι να σαρώσει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα της Τετάρτης από τα δυτικά. Έτσι την Τετάρτη θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις.

Ήδη από τις 18.30 το απόγευμα ρίχνει χιονόνερο τόσο στην κέντρο, όσο και περιμετρικά της Πάτρας, ενώ όσο προχωρά η ώρα το χιονόνερο αρχίζει να γίνεται χιόνι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που τραβήχθηκε πίσω από το νοσοκομείο του “Αγ. Ανδρέα” στην Πάτρα, πριν από λίγη ώρα. Από το μεσημέρι ρίχνει χιονονιφάδες σε Εγλυκάδα, το ΤΕΙ, το Μπεγουλάκι, το Ψαροφάι και την Παραλία Πατρών καθώς και σε άλλες περιοχές περιφερειακά του κέντρου.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους Πατρινούς, είναι το γεγονός ότι είναι η δεύτερη φορά που χιονίζει, κάτι που οι περισσότεροι δεν είχαν ξαναδεί.

Εγλυκάδα

Σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένονται ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Τετάρτη στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική-Βορειοδυτική Πελοπόννησο, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και στα πεδινά της Ηπείρου και αργότερα στα ορεινά τμήματα των υπόλοιπων περιοχών.

Εξάπλωση των πυκνών χιονοπτώσεων μέχρι το πρωί της Τετάρτης σε Κεντρική και Βόρεια Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία (κυρίως Δυτική), Χαλκιδική και πιθανόν στο νομό Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές καταιγίδες μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ορεινά Στερεάς-Θεσσαλίας-Πελοποννήσου, ενώ μετά το μεσημέρι βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Στην Πάτρα για αύριο Τετάρτη 11/1, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

thebest.gr

 

 

Σχόλια:

more recommended stories