Φωτογραφικό οδοιπορικό ΠΑΤΡΑ: Πώς είναι η καθημερινότητα των μεταναστών στην ΑΒΕΞ;

ΠΑΤΡΑ: Πώς είναι η καθημερινότητα των μεταναστών στην ΑΒΕΞ; – Φωτογραφικό οδοιπορικό στον αυτοσχέδιο καταυλισμό

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με σκηνές από τη καθημερινή ζωή των μεταναστών που βρίσκονται στην ΑΒΕΞ παρουσιάζει το thebest.gr. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για έναν από τους χώρους όπου έχουν βρει καταφύγιο περιμένοντας να βρουν τρόπο να περάσουν στην Ιταλία από το λιμάνι της Πάτρας.

Προσπαθούν να έχουν μία φυσιολογική καθημερινότητα

Μπορεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν να είναι άσχημες όμως φαίνεται ότι προσπαθούν να έχουν μία φυσιολογική καθημερινότητα, όσο αυτό είναι εφικτό. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλένουν τα ρούχα τους, τρώνε και… προσεύχονται σε αυτοσχέδιο τζαμί.

*Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες στην ΑΒΕΞ, πριν λίγο καιρό, έφερε στο προσκήνιο έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Στην ΑΒΕΞ ζουν 130 άτομα εκ των οποίων τα 30 είναι ανήλικα παιδιά

Σύμφωνα με την έκθεση από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας οι μετανάστες ζουν σε εγκαταλελειμμένα –ερειπωμένα κτίρια… χωρίς οροφές και με σκουριασμένα τζάμια. Στους χώρους που μένουν οι μετανάστες υπάρχουν πολλά σκουπίδια.

Παρόλα αυτά, όπως βλέπουμε στις παρακάτω φωτογραφίας, έστω και πάνω από τα σκουπίδια, φροντίζουν να απλώνουν τα ρούχα τους.

Επίσης ακόμα και σε αυτόν τον χώρο που βρίσκονται έχουν βρει τον τρόπο να είναι συνεπείς στις θρησκευτικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα πριν “μπουν” στο αυτοσχέδιο τζαμί τους τηρούν όλη τη διαδικασία “κάθαρσης” που απαιτείται.

Το πρόγραμμα μπορεί να έχει και αθλητική άσκηση!

Κάθονται όλοι μαζί μοιράζονται το φαγητό τους και συζητούν. στα μάτια τους, κόντρα στις συνθήκες, μπορεί να διακρίνει κανείς όχι μόνο την αγωνία για το μέλλον αλλά και την ελπίδα.

 Και φυσικά ο αγώνας για να κατακτήσουν το έως τώρα άπιαστο όνειρο της ελευθερίας… δε σταματά!

Πηγή: Κωνσταντίνα Τσίχλα – thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories