Τι καταγγέλλουν κάτοικοι στην περιοχή Ρωμανό Πατρών

Τι καταγγέλλουν κάτοικοι στην περιοχή Ρωμανό Πατρών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στην οικιστική γειτονιά της οδού Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον της Περιμετρικής στον Ρωμανό Πατρών καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους εισβολείς που δρουν στην περιοχή κατά τις νυχτερινές ώρες.

Όπως καταγγέλλουν στην «Γνώμη» οι διαμένοντες στον οικισμό έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους από τις συνεχείς και αιφνιδιαστικές εισβολές αγνώστων, οι οποίοι έχουν σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή τους περιγράφουν την κατάσταση ως εξής: «Τα βράδια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ομάδες των 4-5 ατόμων, συνοδεία σκύλων που φέρουν μικρά κουδούνια στο λαιμό τους περιφέρονται στην οικιστική γειτονιά της οδού Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον της Περιμετρικής, δήθεν ότι ψάχνουν για σκαντζόχοιρους ώστε να μην κινούν υποψίες για κλοπές. Αφού κινηθούν προς διάφορες κατευθύνσεις μετά χάνονται μες στο σκοτάδι, πίσω από δέντρα και θάμνους. Κατόπιν βγάζουν τα κουδούνια από τους σκύλους ώστε να μην προδίδεται η θέση τους, διασκορπίζονται και αρχίζουν να επικοινωνούν μεταξύ τους με συνθηματικά σφυρίγματα και μιμούμενοι τους ήχους των πουλιών. Η διαδρομή που ακολουθούν άλλοτε είναι από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι το ύψος του Δάσους του Ρέματος Ρωμανού. Κατηφορίζουν μες στη νύχτα το μονοπάτι του Δάσους που οδηγεί στο ρέμα, έχοντας ως κάλυψη τα μεγάλα δέντρα, περνούν το εκεί γεφυράκι και δια των αγροτικών εκτάσεων της σκοτεινής ρεματιάς, όπου δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός παρά μόνο ελαιώνες και αμπελώνες, φτάνουν ανεμπόδιστα μέχρι τις οικίες που βρίσκονται στα οικόπεδα των υψωμάτων εκατέρωθεν της οδού Ζωοδόχου Πηγής, στη βορειοδυτική πλευρά του Ρωμανού. Άλλες φορές, επιλέγουν τη διαδρομή μέσα από την σήραγγα του ρέματος Ρωμανού κάτω από την Περιμετρική οδό, για να ανηφορίσουν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής ή έρχονται από την βοηθητική οδό της Περιμετρικής μέσα από το δάσος του Ριγανοκάμπου.

Όταν πλησιάσουν αρκετά, αρχικώς βολιδοσκοπούν τα σπίτια, παρακολουθώντας εάν απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους, προσέχουν τις ώρες που σβήνουν τα φώτα για να κοιμηθούν, πόσοι διαμένουν σε κάθε οικία, ποια οικόπεδα περιβάλλονται από πολλά δέντρα και θάμνους και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν. Αρπάζουν ότι μπορούν μες στην άγρια νύχτα, με αποτέλεσμα οι διαμένοντες να ξυπνούν έντρομοι, μικρά παιδιά να κλαίνε από το φόβο τους και πανικόβλητοι ηλικιωμένοι να διατρέχουν κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου. Οι εισβολείς μόλις καταλάβουν ότι έγιναν αντιληπτοί, απομακρύνονται ταχύτατα μες στις σκιές της νύχτας όπως ακριβώς έρχονται. Μόνος τρόπος άμυνας για τους φοβισμένους κατοίκους είναι να ξενυχτούν κρατώντας σκοπιά με βάρδιες με τους φακούς στα χέρια καθώς είναι αδύναμοι να προστατέψουν εαυτούς και οικείους…»

Σχόλια:

more recommended stories