Σχετικά με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη και Κορίνθου

Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την έκθεση του Τ.Ε.Ε. σχετικά με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη και Κορίνθου. Η αναγνώριση από έναν ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα των προβλημάτων αποτελεί δικαίωση τής προσπάθειας μας. Είναι σαφές ότι στο κείμενο τής έκθεσης αναφέρονται ενδεικτικά τα βασικότερα και όχι όλα τα θέματα και τα προβλήματα.

Όπως προτείνει και το Τ.Ε.Ε. πρέπει την διενέργεια Ημερίδας προκειμένου να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να λυθούν ΠΡΙΝ  γίνει η αντιδρόμηση. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι το θέμα ΔΕΝ είναι μονοδιάστατο και ΔΕΝ αφορά μόνο τους περιοίκους αλλά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που ποικιλότροπα θα επηρεαστούν σε χρονική περίοδο που η επιβίωση τους κρέμεται από «μια κλωστή».

Χαιρετίζουμε την εκ μέρους τής Δημοτικής αρχής αποδοχή των προβληματισμών και εύλογων ερωτημάτων και ενστάσεων μας , που εκφράζουν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας όσο προχωράμε στην ενημέρωση του κοινού.

Αποδεχόμαστε την πρόσκληση να παραστούμε και να εκθέσουμε προς ευρεία συζήτηση όλα τα θέματα και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική αναγνώριση και καταγραφή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. Θεωρούμε την Ημερίδα ως την έναρξη επίσημου, δημόσιου, πολύσυμμετοχικού διαλόγου, γι΄ πρέπει όλοι οι Φορείς και όλες οι Επαγγελματικές τάξεις καθώς και οι Κάτοικοι των περιοχών, να συμμετάσχουν ενεργά και ουσιαστικά εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους. Σκοπός αυτού του καλόπιστου διαλόγου θα πρέπει κατά την άποψή μας να είναι η επίλυση ή η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει ή ενδέχεται να ανακύψουν από την εφαρμογή των σχεδιαζόμενων και εν μέρει ήδη υλοποιημένων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων.

Κατανοούμε ότι μόνο αυτό τον ρόλο μπορεί να έχει η εν λόγω Ημερίδα καθώς σε περιορισμένο χρόνο τής τάξεως των 4- 5 ωρών και με εισηγήσεις 15 λεπτών δεν είναι δυνατόν να λυθούν τόσο σοβαρά ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν να διερευνηθούν όλες οι πλευρές του θέματος.  Εμείς θέλουμε να τοποθετηθούν επίσημα και να εισακουστούν αναλόγως όχι μόνο οι δικές μας ενστάσεις αλλά όλων των Επαγγελματικών Οργανώσεων και Κοινωνικών Ομάδων.

Η Ημερίδα και ο διάλογος ΔΕΝ  γίνεται μόνο για εμάς τους κατοίκους. ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπιστούν μόνο τα δικά μας ερωτήματα. ΔΕΝ είναι μόνο για τις δικές μας ανάγκες. Και δεν είναι δυνατόν να δοθούν λύσεις με συμμετοχή ΜΟΝΟ Υπηρεσιακών Παραγόντων, των Κατοίκων και του Τ.Ε.Ε.

Με Τιμή

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΝ ΟΔΩΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ & ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Σχόλια:

more recommended stories