Τη δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το brand name της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βουλευτής, Ανδρέας Κατσανιώτης. 

Ο κ. Κατσανιώτης παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης (15/3/16) όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015 και υπογράμμισε ότι η συνολική στρατηγική της περιφερειακής αρχής ως προς την εξωστρέφεια της Περιφέρειας είναι ξεπερασμένη, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως, χωρίς ποσοτικές και ποιοτικές μετρήσεις.

«Όποιος νομίζει ότι η απλή συμμετοχή της Περιφέρειας σε κάποιες εκθέσεις τουρισμού διασφαλίζει αποτελέσματα, ειδικά από τη στιγμή που αυτά δεν είναι αφενός ενταγμένα σε μια ομπρέλα επικοινωνίας και αφετέρου δεν είναι μετρήσιμα, απλά δεν ξέρει πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ… καλωσόρισε, την έστω και με μεγάλη καθυστέρηση κατανόηση της περιφερειακής αρχής ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών και επισκεπτών κινείται με βάση τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και τα social media.

 «Εδώ και πολύ καιρό σας είχαμε επισημάνει ότι η Περιφέρεια πρέπει να μπει στην εποχή των social media, αλλά υπήρξε μεγάλη αδράνεια, προφανώς γιατί δεν υπάρχει γνώση του αντικειμένου και της προστιθέμενης αξίας που δημιουργεί» τόνισε ο βουλευτής, που παράλληλα μίλησε για υποτυπώδη αξιοποίηση των διεθνώς αναγνωρίσιμων στοιχείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Κατσανιώτης, λίγο μετά τις περιφερειακές εκλογές είχε προτείνει στην περιφερειακή Αρχή την ανάληψη συγκεκριμένου μέρους του περιφερειακού έργου, όχι ως «νομή εξουσίας» αλλά ως «μοίρασμα ευθύνης», αλλά η πρότασή του έπεσε στο κενό με ευθύνη της περιφερειακής αρχής. Ωστόσο, όπως σημείωσε την Τρίτη ο βουλευτής, «δεν θα μείνουμε απλοί παρατηρητές, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την εξωστρέφεια, την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας».