Με αίτηση θεραπείας προς το υπουργείο Ναυτιλίας ο δήμος Πατρέων πρόκειται να διαγράψει το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που του είχε χρεωθεί για τις εργασίες στις οποίες είχε προχωρήσει στο νότιο πάρκο της Ακτής Δυμαίων.

Πρόκειται για δύο πρόστιμα, 60.000 ευρώ και 40.000 ευρώ, τα οποία είχαν επιβληθεί στον δήμο από τις υπηρεσίες του υπουργείου, με το σκεπτικό ότι ο δήμος δεν είναι ιδιοκτήτης του χώρου και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε παραβάσεις.

Μάλιστα, για το ίδιο θέμα είχε προχωρήσει και η ποινική διαδικασία από την Εισαγγελία Πατρών που κάλεσε τον Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη να καταθέσει για το όλο θέμα, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Το όλο θέμα είχε να κάνει με την διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου από τον δήμο, την στιγμή μάλιστα που τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούσαν για την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην Πάτρα.

Πλέον, φαίνεται, ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στον δήμο, κάτι που εφόσον γίνει και υλοποιηθεί θα αποτελεί δικαίωση του αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες η νυν δημοτική αρχή.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Δήμο

Στο δήμο κρατούν μικρό καλάθι για το ζήτημα και περιμένουν, έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία. Οι εκτιμήσεις, πάντως, λένε ότι η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί, εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποιο «τερτίπι» από την πλευρά του κράτους, σε λιγότερο από ένα χρόνο από τώρα.

Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι αν σε περίπτωση εκλογών η νέα κυβέρνηση που πιθανότατα θα υπάρξει, συμφωνήσει με την παραχώρηση αυτή. Κάτι που ουσιαστικά θεωρείται απίθανο, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.Έτσι, θα πρέπει να βρεθούν από τώρα οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα δώσουν την δυνατότητα στην πόλη για να κρατήσει την θάλασσα της, με οποία κυβέρνηση και αν αναδείξουν οι επικείμενες πολιτικές εξελίξεις.

patrasevents