Στο Παμπελοποννησιακό για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 12.55′

Στο Παμπελοποννησιακό  στάδιο της Πάτρας θα περάσουν τη νύχτα οι 40 από τους 114 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο πλοίο 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Παξών και οι οποίοι σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο Cacliarda και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας.

Οι 70 από αυτούς συνοδεία αστυνομικής δύναμης μεταφέρονται στην Αθήνα ενώ οι 40 που θα μείνουν για εικοσιτέσσερις ώρες στο Παμπελοποννησιακό θα οδηγηθούν αύριο σε καταυλισμό εκτός νομού Αχαΐας καθώς ισχύει η σχετική απαγόρευση περί φιλοξενίας προσφύγων λόγω του λιμανιού.

Νεότερη Ενημέρωση 9:05, 08/03/17

Έφτασαν στην Πάτρα οι 113 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος το οποίο εντοπίστηκε να πλεει  ακυβέρνητο  ανοικτά των Παξών το απόγευμα της Τρίτης. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Πακιστανούς. Απο νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκεται και ο δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης,  ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος για το πού θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα.

video & φωτο Άρης Γαλιατσάτος

pros

Νεότερη ανάρτηση 07.12′, 08/03/17

Στο λιμάνι της Πάτρας αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί σήμερα οι 113 μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν χθες το απόγευμα (Τρίτη) από το φορτηγό πλοίο Cacliarda σημαίας Μάλτας, σε ακυβέρνητο σκάφος το οποίο έπλεε 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Παξών.

Πρώτη ανάρτηση 19.40′ , 07/03/17

Από το φορτηγό πλοίο Cacliarda σημαία Μάλτας, περισυνελέγησαν οι 113 παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος 32 ναυτικά μίλια δυτικά των Παξών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται μικρά παιδιά.

Το φορτηγό πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει αύριο στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας όπου εκεί θα αποβιβαστούν και θα κρατηθούν προσωρινά οι παράτυποι μετανάστες.

Πηγή: newsit.gr – patrastimes.gr
Σχόλια:

more recommended stories