Πάτρα – Ουρές από το πρωί στην ΔΕΗ για τον διακανονισμό – Λήγει αύριο η προθεσμία – Πιθανή παράταση

Ουρές από το πρωί σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας καθώς αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για το διακανονισμό των 36 δόσεων. Την ίδια στιγμή μετα το μεγάλο ενδοαφέρον των καταναλωτών για το πρόγραμμα ρυθμισης των οφειλών (ήδη περισσότεροι από 400.000 έχουν προβεί σε διακανονισμό) η ΔΕΗ προσανατολίζεται σε παράταση της προθεσμίας λήξης.

TA ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ενδεικτικά, στο Νομό Αχαΐας, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

• Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα €98 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

• Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίωντο 36,3 %αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των €1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.

• Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3%αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών.

• Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ έως την 30η Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 01.04.2016, μόνο το 14,3 % από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

από το σύνολο των € 98 εκατ.,τα € 17,8 εκατ. (ποσοστό 18,1%) αφορούν οφειλές υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Τέλος ΕΡΤ), ποσά τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στους τρίτους δικαιούχους φορείς, εφόσον δεν εισπράχθηκαν. Κατά συνέπεια, η μη είσπραξη των ληξιπροθέσμων επηρεάζει τόσο τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, όσο και εκείνα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ.

thebest

Σχόλια:

more recommended stories