Πώς ένας διακόπτης αξίας 25 ευρώ, έκανε οικονομία χιλιάδων ευρώ στο ρεύμα του Παμπελοποννησιακού – 40.000 λιγότερα το χρόνο πληρώνει το στάδιο

Σε προσωπικό στοίχημα για τους εργαζόμενος του Δήμου Πατρέων και τα στελέχη της δημοτικής Αρχής, έχει εξελιχθεί ο στόχος να επαναφέρουν το Παμπελοποννησιακό στάδιο στην κατάσταση που παραδόθηκε το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με πολύ πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης, με ελάχιστο κόστος, ωστόσο οι παρεμβάσεις δεν σταματούν εδώ.

Οι άνθρωποι του σταδίου δίνουν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν την αθλητική εγκατάσταση φροντισμένη και σε καλή κατάσταση, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μια από αυτές τις «λεπτομέρειες» αποκάλυψε ο σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων σε θέματα Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο για την κατάσταση των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου.

Όπως είπε, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο η κατανάλωση ρεύματος είναι μεγαλύτερη τις ώρες που αυτό είναι κλειστό, παρά όταν είναι ανοικτό. Και αυτό διότι, κατά τις νυχτερινές ώρες ανάβουν πολλά φώτα στο στάδιο και περιμετρικά αυτού, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όταν ο Τάκης Πετρόπουλος διαπίστωσε το γεγονός, ζήτησε από τους υπαλλήλους του σταδίου να περιορίσουν τα φώτα που ανάβουν, τουλάχιστον στην πρόσοψη του σταδίου.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι του απάντησαν πως αυτό δεν μπορεί τεχνικά να γίνει καθώς, τα φώτα ανάβουν όλα μαζί, από τον ίδιο διακόπτη.

Λύση τελικά βρέθηκε και μάλιστα με κόστος αξίας 25 ευρώ. Ένας διακόπτης χρειαζόταν για ρυθμιστεί ώστε να μην ανάβουν όλα τα φώτα, ο οποίος αγοράστηκε προσαρμόστηκε στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις από τους τεχνικούς εργαζόμενους του Δήμου και λειτούργησε.

Έτσι σήμερα, το βράδυ ανάβουν το ¼ των φώτων του σταδίου, με αποτέλεσμα να γίνεται οικονομία χιλιάδων ευρώ για τα δημοτικά ταμεία.

Αυτή η παρέμβαση, σε συνδυασμό, με άλλες ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που έγιναν, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμος να πληρώσει τον τελευταίο χρόνο 40.000 ευρώ λιγότερα στη ΔΕΗ!

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, ο Δήμος πλήρωνε 120.000 ευρώ το χρόνο ρεύμα για το στάδιο και πλέον πληρώνει 80.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας θα συνεχιστούν.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου πρόταση για ένταξη της αθλητικής εγκατάστασης, σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να αξιοποιηθούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως η γεωθερμία.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories