Σε ένα χρόνο έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος ως την Πάτρα

Σε περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, αναμένεται να είναι έτοιμος και σε λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος έως την Πάτρα, ενώ έως το φθινόπωρο του 2016 θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα του Πάτρα – Πύργος, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, που επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού σε Ξυλόκαστρο και Ακράτα.

Ο Γ. Δέδες υπογράμμισε ότι, «πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε το λεγόμενο ‘’πλαίσιο συναντίληψης”, όπου τα δύο μέρη αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, υλοποιώντας έναν κοινό στόχο: την παράδοση του συνόλου του έργου, τον Μάρτιο του 2017. Δηλαδή, το Κόρινθος – Πάτρα θα έχει αποπερατωθεί πλήρως, θα δοθεί σε χρήση και σε λειτουργία, μέσα σ’ ένα χρόνο από σήμερα».

Ο κ. Δέδες πρόσθεσε ότι «αυτό είναι καταληκτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε η χώρα μας να είναι συνεπής, τόσο απέναντι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όσο και βέβαια να αποδώσει ένα αναπτυξιακό έργο, που το έχουν ανάγκη και οι πολίτες και η κοινωνία». Σε ερώτηση για το τμήμα Πάτρα – Πύργος, ο γ.γ. Υποδομών επισήμανε ότι «έχουμε δημοπρατήσει τις πρώτες εργολαβίες.

Υπάρχουν οκτώ τμήματα του έργου από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, δύο τμήματα έχουν δοθεί ήδη σε δημοπρασία και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τους ρυθμούς, ώστε κάθε μήνα να δημοπρατούμε ένα από τα υπόλοιπα τμήματα, προκειμένου το φθινόπωρο του 2016 να έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα της εθνικής Πατρών – Πύργου και να έχει αρχίσει η κατασκευή τους».

Σχόλια:

more recommended stories