Από την μία οι επιστήμονες οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το πρόβλημα της αύξησης των μεδουσών στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου μέχρι και 3 χρόνια και από την άλλη οι επιχειρηματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις προς το κράτος, με ενοίκια και τέλη που δεν μπορούν να καλύψουν μετά την “ζημιά” που υπέστησαν με τους λουούμενους να μην επισκέπτονται τα μαγαζιά τους, φοβούμενοι τις τσούχτρες!

Την περασμένη Τετάρτη περισσότεροι από 30 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται από Καστελόκαμπο μέχρι Ψαθόπυργο συναντήθηκαν στο Ταμ Τουμ στο Ρίο προκειμένου να προγραμματίσουν τις επόμενες δράσεις τους αφού θίγονται από κοινού τα συμφέροντα τους.

Σε συνομιλία μας με το μέλος του του ΣΚΕΑΝΑ Τάκη Ματθαιόπουλο ανέφερε:

Το πρόβλημα είναι κοινό και η δουλειά έχει μειωθεί πάρα πολύ για όλους. Γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε να καλέσουμε τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μελά και αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Δριβίλα για να δούμε τι έχουν κάνει αν έχουν διερευνήσει και αν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ενέργειες σχετικά με το φαινόμενο. Θα ζητήσουμε και μείωση των τελών “παραλίας“.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη στις 11 το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουλίου και πάλι στον χώρο του Tam Toom. Η κινητοποίηση των επιχειρηματιών αναμένεται να είναι μεγάλη αφού οι φορείς θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις!

Γεωργία Κοσμά – patrasevents