Προκηρύχθηκαν φετινές υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Προκηρύχθηκαν φετινές υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο πλαίσιο των υποτροφιών που παρέχει η οικογένεια Μεντζελόπουλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ήδη από το έτος 2008, την περίοδο αυτή προκηρύχθηκαν μέχρι πέντε υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α και του Καναδά, που απευθύνονται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής Σχολής, Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς και των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ιδρύματός μας.

Η έναρξη της χορήγησης των υποτροφιών θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και το ποσό κάθε υποτροφίας θα ανέρχεται μέχρι τα 50.000 δολάρια Η.Π.Α. ετησίως.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί από διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. ή του Καναδά, για μεταπτυχιακές σπουδές, επιπέδου Masters ή Ph.D.
Ο Δωρητής, για να ενθαρρύνει την επιστροφή των υποτρόφων στην Ελλάδα, καθόρισε ότι οι υπότροφοι που παραμένουν μετά το τέλος των σπουδών τους στο εξωτερικό θα επιστρέφουν το ήμισυ της υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η επιστροφή θα αρχίσει ένα χρόνο μετά το τέλος των σπουδών τους και θα γίνει σε έξι (6) ετήσιες δόσεις. Ο υπότροφος που επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα, παύει να εξοφλεί την υποτροφία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 4 Μαΐου 2018, μετά την οποία καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή. Αναλυτικές πληροφορίες για τις υποτροφίες και την υποβολή των αιτήσεων παρέχονται εδώ.

Σχόλια:

more recommended stories