ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

20:20 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας αντιεξουσιαστές για τον σύντροφό τους Τάσο Θεφίλου. Η συγκέντρωση και η πορεία των νεαρών που ξεκίνησε και κατέληξε στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου εξελίχθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

19.44: Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία για τον Τάσο Θεοφίλου. Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 100 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, κατεβαίνουν την οδό Ζαίμη και μέσω της Μαιζώνος θα κατευθυνθούν προς την οδό Γούναρη. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται επί ποδός σε επίκαιρα σημεία.

19.39: Εντός ολίγου αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία αλληλεγγύης για τον Τάσο Θεοφίλου, από το πρώην Παράρτημα της Κορίνθου. Οι συγκεντρωμένοι έχουν κατέβει στο οδόστρωμα και σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσουν την πορεία.

Επί ποδός η Αστυνομία.

Νωρίτερα

Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου πρόκειται να γίνει σε λίγη ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Ο Τάσος Θεοφίλου την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 καλείται να ξαναδικαστεί με τις κατηγορίες της ληστείας σε τράπεζα στην Πάρο και της ένταξη στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μετά την αναίρεση της πρώτης αθωωτικής απόφασης.

Η συγκέντρωση στην Πάτρα, γίνεται μετά από κάλεσμα αντιεξουσιαστών και ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στο πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και ήδη δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία, όπως τα Δικαστήρια στην οδό Γούναρη, από όπου αναμένεται να περάσει η πορεία.

Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Θεοφίλου είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, ενώ δικάστηκε και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Ιούλιο του 2017 για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά., και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories