Ποιοί έρχονται, ποιοί φεύγουν στο Εφετείο, στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Πατρών

Με απόφαση του Αρείου Πάγου έγιναν τοποθετήσεις και μετακινήσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο Πατρών, όπως και σ’ άλλες υπηρεσίες της χώρας.

Με απόφαση της 11ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος Εφετών Ιωάννης Δουρουκλάκης μετατίθεται από την Πάτρα στο Εφετείο Αθηνών, ενώ στο Εφετείο Πατρών, τοποθετείται ως νεοπροαχθείς Πρόεδρος Εφετών ο Ανδρέας Κακολύρης, ο οποίος σημειωτέον έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν στην Πάτρα.

Οι Εφέτες Δημήτριος Καβαλλάρης και Ελένη Τοπούζη αποχωρούν από το Εφετείο Πατρών και αναλαμβάνουν καθήκοντα στα Εφετεία Πειραιώς, ενώ οι Εφέτες Πηνελόπη Λέτσιου, Άννα Λεοντίου και Δημήτριος Κουλαξίδης στο Εφετείο Αθηνών.

Τις κενές θέσεις του Εφετείου Πατρών θα καλύψουν οι νεοπροαχθέντες Εφέτες, Γεώργιος Ανδρεάδης, Δέσποινα Σχοινοποιού, Ελένη Πρέντζα, Μαρία – Λουίζα Τσουμέτη, Βασιλική Καρβέλα και Μαρία Κατέχη.

Σε ό,τι αφορά στους νεοπροαχθέντες Προέδρους Πρωτοδικών αποφασίστηκαν τα εξής: η Αικατερίνη Μασσαλή τοποθετείται στη Ζάκυνθο, ο Νικόλαος Τσίτρος στο Αγρίνιο, Θεοδώρα Τέτσιου στην Καλαμάτα και ο Κωνσταντίνος Χονδροσμος στην Αμαλιάδα.

Η πρωτοδίκης Ελένη Μποσιώλη από την Αμαλιάδα μετατίθεται στην Πάτρα, η Παρασκευή- Ειρήνη Δασούκη από την Πάτρα μετατίθεται στην Ηλεία, η Ελένη Μωραϊτη στην Κόρινθο, η Σοφία – Μαρία Μάγκου στην Αθήνα, ο Δημοσθένης Ρίζος στην Αμαλιάδας και στον Βόλο οι: Λεοντής Πασχαλίδης και Γεωργία Τσιομάλου.
Από την Βέροια έρχεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα η Μαρία Παπακώστα, από την Κόρινθο η Μαρία Βατσαρέα, από την Καλαμάτα η Ιωάννα Παπαδάκου, από τη Νάξο η Μαγδαληνή Βαρβαρέσου. Επίσης, η Δήμητρα Κόλλια από πάρεδρος Πρωτοδικών αναλαμβάνει πρωτοδίκης στην Πάτρα.

Δικαστικός πάρεδρος στην Πάτρα τοποθετήθηκαν οι: Νταρακλίτσας Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Ντάσιος και Ιωάννα Χατζοπούλου.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος Πρωτοδικών Ιωάννα Ξυλιά από το Πρωτοδικείο Αγρινίου μεταβαίνει στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 
Στην Πάτρα έρχεται ο αντιεισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Τσιρώνης, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στο Εφετείο Στερεάς Ελλάδας.

Από την Εισαγγελία Πατρών, μετατίθεται στην Εισαγγελία Αθηνών η Αντεισαγγελέας Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου. Τοποθετήθηκαν στην Πάτρα οι νεοπροαχθείς αντιεισαγγελείς Εφετών Χρήστος Καραγιάννης και Αλεξάνδρα Πισχοινά.

Στο Αίγιο αναλαμβάνει η νεοπροαχθείσα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπη Νικολούδη, ενω στην Πάτρα έρχοντα οι: Χριστιάνα Φραγκιά και Αγόρη Παπακώστα.

Επίσης, οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ανθούλα Μπούμπα , μετατίθενται από την Πάτρα στον Πειραιά και η Πετρούλα Μακρή από την Πάτρα στην Αθήνα.

Τέλος, να αναφερθεί πως ενόψει των αποχωρήσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από την Πάτρα καταδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως οι Δικαστικές Υπηρεσίες, ιδίως το Εφετείο έχει τεράστιο όγκο υποθέσεων με αποτέλεσμα να δίνονται συχνά αναβολές και να θεωρείται ανεπιθύμητος προορισμός για πολλούς.

ΓΝΩΜΗ

Σχόλια:

more recommended stories