Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: “Να θωρακιστεί άμεσα το λιμάνι της Πάτρας – Όχι σε χώρους φιλοξενίας κοντά σε αυτό”

«Το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά χώρους για τους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα», δήλωσε στο Patrastimes.gr, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

«Πρέπει όλοι να πράξουμε το καθήκον μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά υπό ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προυποθέσεων και κανόνων, το οποίο δεν θα αδικεί ούτε τις τοπικές αρχές, ούτε τους πολίτες, αλλά ούτε και τους πρόσφυγες.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κρατηθούν μακριά από το λιμάνι της Πάτρας, για να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα του παρελθόντος. Το λιμάνι πρέπει άμεσα να θωρακιστεί και να χρησιμοποιηθεί επιτέλους το «σκάνερ», το οποίο θα λειτουργεί αποτρεπτικά για την είσοδο εντός της λιμενική ζώνης, όσων θέλουν να εισχωρήσουν», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Στη βάση των παραπάνω, δεν συμφωνούμε βεβαίως στη διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας στην παλιά «ΑΒΕΞ», στην Πειραϊκή Πατραϊκή κτλ. Πρέπει αυτοί οι χώροι να διαμορφωθούν μακριά από το λιμάνι, με όλους όμως του απαραίτητους κανόνες ανθρώπινης διαβίωσης», προσέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σχόλια:

more recommended stories