Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι ζωή και αυτό απέδειξαν οι πάνω από 12.000 Πατρινοί που κατέβηκαν στο κέντρο, στην μεγάλη παρέλαση του Παιδικού Καρναβαλιού.

Το κέφι, η διάθεση, η αισιοδοξία και η παιδική γλυκύτητα των «μπόμπιρων» που ήταν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της παρέλασης, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο όλο δρώμενο που είχε για ακόμα μία φορά μεγάλη επιτυχία.

Η παρέλαση των μικρών και φέτος λειτούργησε ως η καλύτερη διαφήμιση του Πατρινού Καρναβαλιού προς τα έξω, εν όψει του Σαββατοκύριακο που ακολουθεί και της κορύφωσής του, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις που θα γίνουν σε μία εβδομάδα από τώρα.

Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι καρναβαλιστές που πήραν μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή, σχημάτισαν έναν χρωματιστό ποτάμι ζωής, γεμάτο από έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα, κερδίζοντας την καταχνιά και τον συννεφιασμένο ουρανό, φτιάχνοντας έναν δικό τους ήλιο για να τους φωτίζει.

Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics)

Τον ήλιο του Πατρινού Καρναβαλιού, τον ήλιο της Πάτρας που γέμισε με ζεστασιά και χρώμα τις καρδιές των συμμετασχόντων, αλλά και των θεατών που παρακολούθησαν για περίπου δύο ώρες την παρέλαση, δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας σε όλη την χώρα.

Μήνυμα ελπίδας, αλλά και αντίστασης, σε μία σκοτεινή εποχή, γεμάτη από προβλήματα, ένα μήνυμα προερχόμενο από μία πόλη που έχει νιώσει στο πετσί της το γκρίζο της καθημερινότητας, όμως, κάθε χρόνο καταφέρνει να δίνει χρώματα στην παλέτα, μέσα από το καρναβάλι της, μέσα από την ξέφρενη αυτή γιορτή.

Τα παιδιά είναι η ελπίδα, είναι το μέλλον και είναι αυτά που έδωσαν και φέτος με την παρουσία τους σε αυτή την παρέλαση, μία άλλη διάσταση, μία άλλη ροπή στο Πατρινό Καρναβάλι, αποδεικνύοντας ότι τόσο η πόλη, όσο και αυτός ο θεσμός έχει μπροστά του χρόνια, έχει μπροστά του ζωή.

Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics)

Τα πληρώματα που πήραν μέρος στην παρέλαση του καρναβαλιού των «μικρών», ξεχώρισαν για τις πρωτότυπες και καινοτόμες στολές τους, με ζωηρά χρώματα, όμορφες κατασκευές, είχαν όλα κάτι να δείξουν, δημιουργώντας ένα αρμονικό καρναβαλικό σύνολο, χιλιάδων καρναβαλιστών, όλων των ηλικιών.

Ένα σύνολο που έγινε ποτάμι που ξεχείλισε παρασύροντας με το κέφι και την διάθεσή του τους πάντες και δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι το Πατρινό Καρναβάλι είναι άφταστο, είναι μπροστά και απέχει από τα υπόλοιπα, όσο η γη από το φεγγάρι.

Εκεί που μας απογείωσαν οι μικροί καρναβαλιστές, δίνοντας φως και φλόγα στις ψυχές μας. Ζήτω το Πατρινό Καρναβάλι!

Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics) Πάνω από 12.000 Πατρινοί «έφτιαξαν» τον δικό τους ήλιο, στην παρέλαση των «μικρών»! (pics)

Φωτό patrasevents.gr – thebest.gr