ΠΑΤΡΑ: Το υπ. Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει όλους όσους επιλέγουν τα γερμανικά ως β ξένη γλώσσα στο Ν.Αχαϊας

Για δεύτερη χρονιά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια το Υπουργείο ασχολήθηκε πιο σοβαρά με την β΄ ξένη γλώσσα, αφού έκανε το αυτονόητο και τοποθέτησε αναπληρωτές των αντίστοιχων κλάδων εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, γεγονός που μας έκανε αρχικά να θεωρήσουμε πώς η αδικία που συμβαίνει εις βάρος όλων όσων έχουν επιλέξει τα Γερμανικά ως β’ ξένη γλώσσα στα Δημοτικά του νομού, (μαθητές, γονείς, διευθυντές, εκπαιδευτικοί) αποκαταστάθηκε. Κι όμως για άλλη μια φορά διαψευστήκαμε. Οι πολιτικές του Υπουργείου δεν αλλάζουν, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Ο σκοπός είναι να αφανιστεί η Γερμανική Γλώσσα από το Δημοτικό και κατ’ επέκταση από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

56 από τις 168 ώρες που υπήρχαν στον νομό Αχαΐας  καλύφθηκαν από τις προσλήψεις που έλαβαν χώρα στις 23.09.2016. Το 1/3 δηλαδή των ούτως ή άλλως μειωμένων- λόγω των επί σειρά ετών κατάφωρων αδικιών ενάντια στη διδασκαλία της Γερμανικής ως β΄ ξένη γλώσσα στο Δημοτικό- αναγκών του  νομού σε εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας. Τα κενά παραμένουν ακάλυπτα, τα παιδιά στο προαύλιο, οι γονείς πληρώνουν για να μάθουν τα παιδιά σε φροντιστήριο τη β΄ ξένη γλώσσα επιλογής τους και το Υπουργείο για άλλη μια φορά αδιαφορεί, παρότι γνωρίζει ότι αυτή η αντιμετώπιση αντίκειται στην έμπρακτη εφαρμογή της Πολιτικής Προαγωγής της Πολυγλωσσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία παρεμπιπτόντως έχει συνυπογράψει και η Ελλάδα.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών στον νομό Αχαΐας με την πρόσληψη 10 αναπληρωτών Γερμανικών, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει η διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας στην κανονικότητα μετά από 4 χρόνια που παραβιάζεται κατάφωρα. Απαιτούμε να γίνει άμεσα β φάση προσλήψεων αναπληρωτών β΄ ξένης γλώσσας και να καλυφθούνόλα τα κενά στον νομό μας, όπου κάθε χρόνο χάνονται αμέτρητες διδακτικές ώρες. Καμία διδακτική ώρα δεν πρέπει να πάει χαμένη, κανένα παιδί δεν πρέπει να  διδαχθεί την β΄ ξένη γλώσσα που δεν επιθυμεί.

Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας  Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Τοπική Επιτροπή Αχαΐας

Σχόλια:

more recommended stories