ΠΑΤΡΑ: Το αποτεφρωτήριο νεκρών εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ένα χρόνο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της περιοχής του ΒΙΟΠΑ, αλλά και στην Εκκλησία, επανέρχεται το θέμα της κατασκευής Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Πάτρα.

Μάλιστα πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη ως το 18ο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξαρχής ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου.

Το ακριβές θέμα που θα παρουσιαστεί είναι: “Παραχώρηση, κατά χρήση, στο Δήμο Πατρέων του Ο.Τ ΚΦ32 του ΒΙΟΠΑ, για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών, με σύμβαση χρησιδανείου” με εισηγητή τον Δήμαρχο.

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα αποτέφρωσης των νεκρών έχει νομοθετηθεί από την Πολιτεία από το 2006, με τον νόμο 3448, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση αυτής της νομικής πρόβλεψης καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της χωροθέτησης, ενώ υπάρχουν και σφοδρές αντιδράσεις από την Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΔΕΙΤΕ: Ολες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο και την άλλη εβδομάδα

Πριν από ένα χρόνο περίπου υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους των νότιων συνοικιών που υποστήριζαν με ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, ότι υποβαθμίζεται κι άλλο η περιοχή τους, καθώς και από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Ο Μητροπολίτης τόνιζε ότι η Εκκλησία, για λόγους θεολογικούς, ανθρωπιστικούς και κανονικούς, αρνείται την καύση των νεκρών και επισημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία και η Πάτρα αντιμετωπίζουν άλλα τεράστια προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με τους ζωντανούς, την ποιότητα ζωής και την επιβίωσή τους.

Να σημειωθεί πως το κόστος κατασκευής υπολογίζεται να φθάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ και οι πόροι θα αναζητηθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα.

dete

Σχόλια:

more recommended stories