ΠΑΤΡΑ: Τους φόρτωσαν με παγίδα – Κατά το δικαστήριο, για λογαριασμό κυκλώματος

ΠΑΤΡΑ: Τους φόρτωσαν με παγίδα – Κατά το δικαστήριο, για λογαριασμό κυκλώματος

Ενοχοι για το αδίκημα της κατά συναυτουργία απλής διακίνησης ναρκωτικών, κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δύο Ελληνες υπήκοοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν ο καθένας σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή και με χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.Οι δύο καταδικασθέντες, ενεργώντας -κατά το δικαστήριο- για λογαριασμό κυκλώματος, επιχείρησαν να εξάγουν στη Γερμανία ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, μέσα στο οποίο είχαν κρύψει 45,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό μεταφορική εταιρεία, οι ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι και οδηγοί της οποίας, δεν γνώριζαν τίποτα.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2017 στο λιμάνι της Πάτρας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, οι δύο οδηγοί της εταιρείας μεταφορών.

Στο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο πάνω σε ειδικό όχημα μεταφοράς, είχαν βρεθεί στο πορτ-μπαγκάζ και σε ειδικές κρύπτες, 84 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν τα ναρκωτικά.

Οι δύο μέτοχοι, ο υπεύθυνος και δύο οδηγοί της μεταφορικής εταιρείας που έχει έδρα στη Γερμανία και εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο Αττικής, είχαν βρει κυριολεκτικά το μπελά τους με αυτή την υπόθεση, αφού όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Για καλή τους τύχη, όμως, οι προανακριτικές αρχές, από την αρχή είχαν αμφιβολίες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και γι΄αυτό και οι πέντε είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αντιθέτως, τα δύο άτομα που είχαν ζητήσει την μεταφορά της Mercedes στη Γερμανία είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό.

ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ

Είναι ενδεικτικό ότι στο δικαστήριο εμφανίστηκαν χθες και οι δύο μέτοχοι της μεταφορικής εταιρείας που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία, αρνούμενοι φυσικά ότι αυτοί ή οι εργαζόμενοί τους, είχαν οποιαδήποτε σχέση ή γνώση με την μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο τοπικός υπεύθυνος της εταιρείας κατέθεσε ότι τα οχήματα που προορίζονται προς εξαγωγή, ελέγχονται στο εσωτερικό τους και φωτογραφίζονται, αλλά είναι αδύνατον να ξηλωθούν οι λαμαρίνες τους, για να διαπιστωθεί αν μεταφέρουν κάτι παράνομο. Επιπλέον, η εταιρεία από την πρώτη στιγμή, είχε διευκολύνει τις αρχές στην σχετική έρευνα, ενώ χθες στο δικαστήριο έδειξε και βίντεο που είχε καταγραφεί από τις συναντήσεις με τους δύο καταδικασθέντες.

πηγή pelop.gr

Σχόλια:

more recommended stories