ΠΑΤΡΑ: Τα προσφυγόπουλα στο Ρίο ξεκίνησαν σχολείο – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το περίφημο «σχολείο των δρόμων» ή αλλιώς Mobile School που βασίζεται σε μια εκπαιδευτική αγωγή για παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εφαρμόζεται πλέον και στην Πάτρα μέσα από τη ΜΚΟ Praxis. Το «StreetwiZe-Mobile School» εφαρμόζεται ήδη στους περίπου 90 πρόσφυγες από τη Συρία κάτω των 18 ετών που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο του Ρίου.

Στόχος του «StreetwiZe-Mobile School» όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι να ανακαλύψει διάφορα ταλέντα των παιδιών αυτών και να τα καλλιεργήσει, σε μία δημιουργική κατεύθυνση.

Εδώ και λίγα 24ωρα και για τις επόμενες ημέρες δυο εκπαιδευτές από την Ευρώπη βρίσκονται στην πόλη για να καταρτίσουν το τοπικό προσωπικό και να προχωρήσουν στις πρώτες παρεμβάσεις του προγράμματος στους δρόμους της Πάτρας.

Η Praksis θα χρησιμοποιήσει το κινητό σχολείο, στο πλαίσιο επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο δρόμο και θα ασχοληθεί με τους ασυνοδεύτους ανηλίκων από τη Συρία και το Αφγανιστάν,ενώ θα αντιμετωπίσει και τις δυνατότητες των παιδιών Ρομά στις γειτονικές κοινότητες.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η ΜΚΟ Praksis και η υπεύθυνη της Οργάνωσης εδώ στην Πάτρα, Γεωργία Τζανάκου στο κανάλι του «StreetwiZe-Mobile School.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories