ΠΑΤΡΑ: Σε αναστολή τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο του Ρίου – Η κατάσταση εκτονώνεται σταδιακά, λέει η διοίκηση

ΠΑΤΡΑ: Σε αναστολή τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο του Ρίου – Τι λέει η διοίκηση

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεν γίνονται χειρουργεία στο νοσοκομείο του Ρίου καθώς η πληρότητα της ΜΕΘ και η αυτόματη μετατροπή της αναζωογόνησης σε μονάδα αυξημένης φροντίδας  απαγορεύει την πραγματοποίησή τους. Μάλιστα σήμερα το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται σε γενική εφημερία, γεγονός που επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, σύμφωνα με την οποία: «Τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων του νοσοκομείου του Ρίου, όπως επίσης και το τμήμα αναζωογόνησης των επειγόντων περιστατικών αλλά και οι εκάστοτε κλινικές να κατακλύζονται από διασωληνωμένους ασθενείς ελλείψει κλινών ΜΕΘ. Αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών μιας και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και/ή συνθήκες νοσηλείας γι αυτά τα περιστατικά.»

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το πρόβλημα παραδέχεται σε ανακοίνωση του Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου του Ρίου, η οποία εστάλη πριν από λίγη ώρα. Στην ανακοίνωση η διοίκηση του ΠΓΝΠ, παραδέχεται το πρόβλημα και εκφράζει την ελπίδα η κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Π. συνήλθε σήμερα εκτάκτως με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία των χειρουργείων.

Πράγματι υπήρξε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών λόγω έκτακτων αναγκών από βαριά περιστατικά, τα οποία κατέλαβαν το χώρο της ανάνηψης.

Η κατάσταση εκτονώνεται σταδιακά και ελπίζουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ομαλοποιηθεί έτσι ώστε να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας των χειρουργείων.»

thebest

Σχόλια:

more recommended stories