ΠΑΤΡΑ: Ποτό με 8 και σουβλάκι με 2,5 ευρώ! – Κύμα αισχροκέρδειας στο Καρναβάλι

ΠΑΤΡΑ: Ποτό με 8 και σουβλάκι με 2,5 ευρώ! – Κύμα αισχροκέρδειας στο Καρναβάλι

Κύμα αισχροκέρδειας παρουσιάστηκε κατά το διάστημα του Καρναβαλιού στην Πάτρα, με αποκορύφωμα το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής.

Τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των πολιτών πολλά, δεν αποτέλεσαν όμως την πλειοψηφία στα καταστήματα εστίασης και στους υπαίθριους πωλητές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι τιμές των ποτών, που σε κάποια καταστήματα έφτασαν και τα 8 ευρώ, ενώ δεν έλλειψε και φέτος η «ελεγχόμενη είσοδος» μετά πληρωμής, σε χώρους που στην καθημερινότητα αποτελούν καφετέριες.

Eπιπροσθέτως, δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς και την τιμή στο σουβλάκι, όπου κάποιοι το πωλούσαν έως και 2,5 ευρώ!

Πληρώματα με 5.000 άτομα

Πρόστιμα και τιμωρίες θα επιβληθούν και σε καρναβαλικά πληρώματα που ξεπέρασαν ακόμη και τα 5.000 άτομα, ενώ δεν είχαν δηλώσει και το… άρμα τους.

«Θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να ελέγξουμε την ποιότητα του καρναβαλιού», τόνισε στο PatrasTimes.gr το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Ν. Κανελλάκης.

«Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρέλασης τα καπνογόνα δεν ήσαν τόσα πολλά, ενώ και τα περιστατικά μέθης ήταν λιγότερα», προσέθεσε.

«Στόχος μας είναι η εξυγίανση του Πατρινού Καρναβαλιού, με όρους και προυποθέσεις για όλα τα πληρώματα, που όποιοι δεν τους τηρούν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα», δήλωσε ο κ. Κανελλάκης.

«Δεν γίνεται γκρουπ να καθυστερεί ολόκληρη την παρέλαση προς χάριν εντυπωσιασμού ή και να αριθμεί σε χιλιάδες μέλη, χωρίς όλοι να φορούν τις ίδιες στολές και χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις για τη συμμετοχή του στο Καρναβάλι», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories