ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησαν διαδικασίες για την τοποθέτηση διχτυών για τις τσούχτρες στο Ρίο

ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησαν διαδικασίες για την τοποθέτηση διχτυών για τις τσούχτρες στο Ρίο

Αγώνας δρόμου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, από επαγγελματίες της εστίασης και αναψυχής που θέλουν να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις τους απέναντι στις μέδουσες, σύμφωνα με επαγγελματίες μηχανικούς που εμφανίζονται ήδη να έχουν αναλάβει τη σύσταση φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η συλλογική προσπάθεια απαιτεί χρόνο και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, κάτι που φαίνεται πως έχει προκαλέσει μεμονωμένες κινήσεις απέναντι στο πρόβλημα με τις τσούχτρες.

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που βλέποντας πως η συλλογική διαδικασία μέσω περιφέρειας και η αναζήτηση των σχετικών πιστώσεων για τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων είναι χρονοβόρα, σκέφτονται πολύ σοβαρά να αναλάβουν ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι πρώτες εγκατάστασεις πλωτών φραγμάτων βρίσκονται “στα σκαριά” και αναμένεται να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου.

Μηχανικοί έχουν αναλάβει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, μια τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής εφαρμογής, την τεχνική περιγραφή του έργου, περιβαλλοντική αδειοδότηση και το σχετικό παράβολο.

Ο μηχανικός Αντώνης Σπυρόπουλος, εξηγεί τι γίνεται στην παρούσα φάση, με τουλάχιστον 3 επαγγελματίες, να αναζητούν τη λύση μόνοι τους, απέναντι στις μέδουσες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το κόστος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων είναι μεγάλο και αυτό είναι επίσης κάτι που οι επαγγελματίες των χώρου της εστίασης προσπαθούν να μειώσουν.

πηγή Γιάννης Πομώνης – thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories