ΠΑΤΡΑ: Καταδικάζουν οι συμβολαιογράφοι την επίθεση σε γραφείο συναδέλφου τους

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στις τάξεις των συμβολαιογράφων της Πάτρας, μετά την επίθεση αλά Ρουβίκωνα που έγινε το πρωϊ σε συμβολαιογραφικό γραφείο της πόλης. Ομάδα τριών κουκουλοφόρων εισέβαλλε σε γνωστό συμβολαιογραφείο στο κέντρο της πόλης, όπου την προηγούμενη Τετάρτη είχαν γίνει ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και χρησιμοποιώντας βαριοπούλες προξένησαν φθορές, σπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ φεύγοντας έριξαν κόκκινη μπογιά στο εσωτερικό του γραφείου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που καταδίκασε απερίφραστα κάθε επιθετική ενέργεια λόγω ή έργω σε βάρος συμβολαιογράφων.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Οι συμβολαιογράφοι είναι επιφορτισμένοι από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί) που σκοπό έχει την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Χωρίς αυτήν, η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης αποβαίνει γράμμα κενό. Είναι διαδικασία που υπάρχει στο δικαιϊκό μας σύστημα εδώ και δεκαετίες και διέπεται από κανόνες δικαίου που προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις των δανειστών και τα δικαιώματα των οφειλετών.

Στην παρούσα χρονική περίοδο η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων με τη διαδικασία του πλειστηριασμού έχει αναγορευθεί σε πρόβλημα το οποίο καλείται να επιλύσει ο συμβολαιογράφος, ενώ αποτελεί σοβαρό κοινωνικό / πολιτικό πρόβλημα το οποίο οφείλει να επιλύσει θεσμικά η Πολιτεία στοχεύοντας στην προστασία αυτών που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και στο διαχωρισμό τους από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Εμείς, ως σώμα, είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επιθετική ενέργεια λόγω ή έργω σε βάρος συμβολαιογράφων οι οποίοι ως εντεταλμένα από το νόμο όργανα εκτέλεσης, διενεργούν πλειστηριασμούς και θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προστασία των μελών μας».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Πάντως, οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το βράδυ η ΚΥΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα 12:45 το μεσημέρι της Τετάρτης στη πλατεία Γεωργίου στο πάνω μέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προγραμματιστεί πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε τρία συμβολαιογραφεία της Πάτρας.

pelop

Σχόλια:

more recommended stories