Φτώχεια στους δρόμους της Πάτρας και εικόνα μιζέριας που αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τους διαφόρων ειδών επαίτες που κυκλοφορούν, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ρομά, τοξικομανείς, άνθρωποι που σου ζητούν βοήθεια για να πάρουν κάτι να φάνε, συνθέτουν το σκηνικό της καθημερινότητας της μιζέριας αυτής της πόλης, χαρακτηριστικό δείγμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης υπό τις οποίες ζουν δεκάδες συμπολίτες στην εποχή της κρίσης.

Κάθεσαι για έναν καφέ, σε κάποια από τις πλατείες της Πάτρας ή σε έναν από τους πεζόδρομους που υπάρχουν στο κέντρο και είναι σίγουρο ότι θα περάσουν από εκεί τουλάχιστον τέσσερις με πέντε επαίτες που θα σου ζητήσουν βοήθεια.

Σε καθημερινή βάση. Κατεβαίνεις στο κέντρο και είναι πάλι σίγουρο ότι θα συναντήσεις ανθρώπους που καθισμένοι σε πεζούλια ή και πεζοδρόμια θα σου απλώσουν το χέρι για να ζητήσουν κέρματα ή κάτι να τους δώσεις για να φάνε.

Περνάς από συγκεκριμένα σημεία της Πάτρας και πλέον ξέρεις τον άστεγο που θα συναντήσεις εκεί, έχοντας στρώσει τα… υπάρχοντα του. Άνθρωποι απελπισμένοι που έχουν φτάσει στην απόγνωση.

Και αν αυτές οι περιπτώσεις είναι οι πλέον χαρακτηριστικές της φτώχειας που ταλανίζει την Πάτρα, πηγαίνετε παραμονές πληρωμών μισθών και συντάξεων για να δείτε τι γίνεται στα τράπεζες και στα ΑΤΜ. Ήδη από το βράδυ της Τρίτης υπάρχουν «ουρές» που θα συνεχιστούν και το πρωί της Τετάρτης.Βλέπετε δεν τους έχει απομείνει ευρώ στην τσέπη τους…

Πηγή: patrasevents.gr