Διανύουμε ημέρες αγάπης και στην Πάτρα είναι δεκάδες οι συνάνθρωποι μας που έχουν την ανάγκη μας.

Το φετινό Πάσχα με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία χρειάζεται να είναι πραγματικά μία γιορτή αλληλεγγύης, περνώντας το δικό της μήνυμα ζωής, σε εποχές που όλα γύρω μας μοιάζουν να είναι σκοτεινά.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου αυτές τις μέρες “τρέχουν”. Πέρα από τις 1.600 οικογένειες – δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων στις οποίες ήδη μοιράστηκαν κρέας, τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά και οι οποίες θα στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι με τα προϊόντα αυτά, ο Κοινωνικός Οργανισμός φροντίζει και για ακόμα περίπου 80 με 100 άτομα.

Μιλάμε για 80 με 100 περίπου μοναχικούς ανθρώπους ή και οικογένειες που δεν είναι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων, αλλά δεν έχουν πόρους για να επιβιώσουν και δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν έστω και ένα πιάτο φαγητό.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου εδώ και καιρό μοιράζουν γεύματα στους ανθρώπους αυτούς, είτε κατ’ οίκον, είτε στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για έτοιμα φαγητά που δίνονται στα άτομα αυτά, με τον Κοινωνικό Οργανισμό, να διατηρεί και αυτή την υπηρεσία του «ζωντανή» παρά τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει.

Έτσι, γίνεται και αυτές τις μέρες και έτσι πρόκειται να γίνει και την Κυριακή του Πάσχα, με τους ανθρώπους του Δήμου να μοιράζουν έτοιμο φαγητό στα άτομα αυτά, δίνοντας τους παράλληλα και από ένα τσουρέκι. Τα γεύματα αυτά θα μοιραστούν από τις υπάρχουσες υποδομές του Κοινωνικού Οργανισμού που είχαν υλοποιηθεί από το πρόγραμμα «Συσσίτια κατ’ οίκον».

«Πότε ο Κοινωνικός Οργανισμός μοίραζε αρνιά;»

«Φέτος εξυπηρετήσαμε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα και είδη μπορούσαμε, παρά το ότι τα κονδύλια από το κράτος έχουν μειωθεί αρκετά, την στιγμή που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί» τονίζει στοpatrasevents ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουγλαρίδης.

«Σκοπός μας ήταν να δώσουμε τρόφιμα σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους αφού μόνο ο αριθμός των δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων, μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχει διπλασιαστεί, φτάνοντας από τα 600 με 700 άτομα, τις 1.600 οικογένειες».

Όσο για το κοτόπουλα που μοιράστηκαν αντί για τα αρνιά ο κ. Τουλγαρίδης απαντά με νόημα: «Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια τις μέρες του Πάσχα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν έδιναν ποτέ αρνιά.

Μόνο μια χρόνια δόθηκαν και αυτό επειδή υπήρξε τότε ένα σχετικό πρόγραμμα. Πάντα στους δικαιούχους δίνονταν είτε κοτόπουλα, είτε χοιρινό. Φέτος επειδή ο αριθμός ήταν μεγάλος επιλέξαμε να δώσουμε κοτόπουλα για να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο. Το λέω αυτό για να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια…».

Πηγή: patrasevents.gr