ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι δύο εφαρμογές του Δήμου που θα αλλάξουν την ζωή των Πατρινών οδηγών

Σε δύο εφαρμογές που θα αλλάξουν την ζωή των οδηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους δρόμους της Πάτρας, προτίθεται να προχωρήσει η ΑΔΕΠ του Δήμου Πατρέων.

Η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία για χρήσιμες εφαρμογές μέσω κινητού τηλεφώνου, οι οποίες σε συνδυασμό με την διάνοιξη της οδού Κανακάρη, την παράλληλης αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου, την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και τις αστικές αναπλάσεις, θα αλλάξουν την καθημερινότητα των Πατρινών.

Η πρώτη από τις δύο εφαρμογές αφορά την έγκαιρη online ενημέρωση των οδηγών σε πραγματικό χρόνο για το κατά πόσο υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, στα δημοτικά παρκινγκ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν, μέσω κινητού, υπολογιστή ή τάμπλετ, εάν μπορούν να παρκάρουν στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης και έτσι θα ρυθμίζουν το πρόγραμμά του και γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.

Η δεύτερη εφαρμογή σχετίζεται με το κυκλοφοριακό μέσα στο κέντρο. Ουσιαστικά μέσω αυτής, θα δύναται η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους και την ύπαρξη πιθανών συμβάντων (π.χ. κάποιο ατύχημα κ.α.).

Έτσι θα μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές για να φθάσουν στον προορισμό τους π.χ. να χρησιμοποιήσουν την μεγάλη ή μικρή Περιμετρική, την Κανακάρη ή άλλες διαδρομές που θα παρακάμπτουν τους δρόμους που έχουν μπλοκάρει.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories