Παρκόμετρα: Συσκευές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στέκουν σαν φαντάσματα στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Είναι και κάποιες εικόνες στην Πάτρα, που σου προκαλούν γέλιο, ίσως και λιγο εκνευρισμό. Για τα πεταμένα λεφτά. Για την αποτυχία εφαρμογής ενός συστήματος το οποίο κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, είχε προηγηθεί μελέτη για να ελεγχθεί η βιωσιμότητά του, ο τρόπος εφαρμογής του κλπ κι όμως κατάντησε γραφικό στοιχείο μιας πόλης που ακόμη παλεύει να λύσει το κυκλοφοριακό της.

Υπερσύγχρονα (αν και δεν έδιναν ποτέ ρέστα) αυτόνομα (καθώς διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες αλλά την δουλειά για την οποία προοριζόνταν, δεν την έκαναν για πολύ καιρό. Δεκάδες τα παρκόμετρα που στέκουν στην Πάτρα και αν κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αχαϊκή πρωτεύουσα μπορεί να χάσει 15 λεπτά από τη ζωή του, ψάχνοντας το κουμπί και τη διαδικασία για να εκδώσει εισιτήριο.

Τα ερωτήματα που τίθενται αρκετά. Και καθώς με το προωθούμενο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης -όταν αυτό εφαρμοστεί- θα προμηθευόμαστε τα εισιτήρια από τις καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα, κανείς αναρωτιέται,”Θα τ αφήσουμε για πάντα έτσι; Έξυπηρετούν κάποια ανάγκη; Είναι διακοσμητικός ο ρόλος τους; Μήπως μπερδεύουμε ελαφρώς τους επισκέπτες της Πάτρας;

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories