Πάτρα: 10.000 ακίνητα κινδυνεύουν να περάσουν στο Δημόσιο

Περίπου 10.000 ακίνητα …χωρίς ιδιοκτήτη στην Πάτρα, κινδυνεύουν να περάσουν άμεσα στην κυριότητα του Δημοσίου, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Οπως επεσήμανε, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Γεωργόπουλου «πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Νικόλαος Παπάκος, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου το 4% των ιδιοκτησιών που βρίσκονται στα όρια του παλαιού, Καλλικρατικού, Δήμου Πατρέων, δεν έχει δηλωθεί.

Ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα είναι βέβαιο, όπως επεσήμανε ο κ. Παπάκος, ότι πολλά είναι και ιδιοκτησίες του Δήμου Πατρέων, τα οποία κινδυνεύουν και αυτά να χαθούν και να περάσουν στα χέρια του Δημοσίου.

Εξάλλου, πολλά είναι τα λάθη που παρουσιάζονται σε παλαιά συμβόλαια και πρέπει να διορθωθούν από τους ιδιοκτήτες, καθώς πολλές φορές φορολογούνται περισσότερο απ’ όσο πρέπει –όταν η πραγματική έκταση της ιδιοκτησίας τους είναι μικρότερη- ή μπορεί να χάσουν κάποια τετραγωνικά μέτρα, αν στο συμβόλαιο αναγράφονται λιγότερα απ’ όσα είναι.

Υπενθυμίζεται ότι τρέχει ήδη η διαδικασία δηλώσεων για το Κτηματολόγιο σε περιοχές της Πάτρας και της Δυτικής Αχαϊας.

Οι περιοχές αυτές είναι: Αγ. Βασιλείου Πατρών, Ακταίου, Αραχωβίτικων, Βραχναΐκων, Δρεπάνου, Ελικίστρας, Καμινίων, Κάτω Καστριτσίου, Κρήνης (Πατρών), Μιντιλογλίου, Μονοδενδρίου, Οβριάς, Παραλίας, Πετρωτού, Πλατανίου, Ρίου, Ρογίτικων, Σαραβαλίου, Σουλίου, Τσουκαλαίικων , Ψαθόπυργου, και Αλισσού, Κάτω Αλισσού και Κάτω Αχαϊας.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει στις 12.12.2016 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13.03.2017 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories