Παρέα με το ΣΔΟΕ θα βγουν και φέτος, όπως όλα δείχνουν, τα καρναβαλικά πληρώματα της Πάτρας.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Υπηρεσιών, πέρα από την έφοδο που ετοιμάζεται να κάνει το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού, κυνηγώντας καταστήματα και ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως από τον χώρο της εστίασης, ψάχνοντας για παραβάτες την ώρα που τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα από κόσμο, δεν θα μείνει μόνο εκεί.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και τα καρναβαλικά πληρώματα, με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να περνούν από «κόσκινο» τους υπεύθυνους των γκρουπ. Το παράδοξο είναι ότι φέτος οι έλεγχοι γίνονται αρκετές φορές δια μέσω τηλεφώνου, αφού πολλά από τα καρναβαλικά πληρώματα δεν έχουν στέκι και ένα μέρος για να τους βρουν.

Οι ελεγκτές βρίσκουν το τηλέφωνό τους από τα social media, αφού όλα σχεδόν τα πληρώματα έχουν fan page και ξεκινούν τις ερωτήσεις. Ερωτήσεις στιλ από πού έφτιαξαν τις στολές, από πού πήραν το… τάδε αξεσουάρ, γιατί έχουν αυτή την τιμή, πόσα βγάζουν, που έχουν τις αποδείξεις και δεκάδες άλλα ερωτήματα που δημιουργούν «πονοκέφαλο» στους καρναβαλιστές.

Όλα αυτά γιατί το κράτος στην προσπάθειά του να βρει χρήματα για να βάλει στο δημόσιο ταμείο, με πρόσχημα την φοροδιαφυγή δείχνει αποφασισμένο να κυνηγήσει το Πατρινό Καρναβάλι και τα πληρώματα που το συνθέτουν, ψάχνοντας να βρει παραβάτες για να επιβάλει και τα ανάλογα πρόστιμα.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορισμένες τρανταχτές περιπτώσεις αισχροκέρδειας και στο Πατρινό Καρναβάλι. Όπως παντού άλλωστε. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά γίνονται την στιγμή που οι κρατικοί μηχανισμοί γνωρίζουν ότι η φορολογία είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που από μόνο του το κράτος οδηγεί κάθε εμπορική συναλλαγή στην παρανομία και στο «κρυφτούλι».

patrasevents