Πάτρα :Πλατεία Γεωργίου και γύρω πεζόδρομοι: Κάντε τον σταυρό σας – Ακόμη κι αν φθάσει το ασθενοφόρο μπορεί.. να ξεμείνει! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Συνωστισμός, αυξημένη κίνηση στον δρόμο, όλα μπορούν να συμβούν στο κέντρο της Πάτρας και ειδικότερα στην πλατεία Γεωργίου. Τα τροχαία που έχουν συμβεί περιμετρικά της, πολλά. Όπως το χθεσιβραδυνό, όταν ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο προσέγγισε το σημείο από την Γεροκωστοπούλου αν και υπήρχε παρανόμως σταθμευμένο όχημα στο ύψος της Ρήγα Φεραίου.

Αυτό που ακολούθησε όμως δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Το ασθενοφόρο ξέμεινε.

Τι κι αν προσπεράστηκε το εμπόδιο παρανόμως σταθμευμένου οχήματος στη συμβολή με την Γεροκωστοπούλου. Όταν παρελήφθη ο άνδρας από το σημείο και μεταφέρθηκε εντός του ασθενοφόρου, το όχημα δεν “έπαιρνε μπροστά”. Ξέμεινε στο σημείο. Μάλιστα ζητηθηκε βοήθεια από διερχόμενους, οι οποίοι έσπρωξαν το βαρύ όχημα για να εκκινηθεί η μηχανή με χρήση ταχύτητας. Το οποίο ευτυχώς συνέβη και έγινε η διακομιδή στο νοσοκομείο.

Χθες, επίσης στην πλατεία Γεωργίου, μια γυναίκα έχασε τον έλεγχο του δικύκλου της, κινούμενη στην Κορίνθου και στο πάνω μέρος της πλατείας, έπεσε στο οδόστρωμα, στο ύψος του πρώην Έσπερου και λιποθύμησε.

Τα προβλήματα στον στόλο του ΕΚΑΒ έχουν προβληθεί στο παρελθόν και από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Κατά το παρελθόν στο ίδιο σημείο η καθυστέρηση προσέγγισης του ασθενοφόρου στον πεζόδρομο εξαιτίας παρκαρισμένων οχημάτων είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο πατρινού που είχε υποστεί νωρίτερα καρδιακό επεισόδιο.

Θα πρέπει να αναφερθεί και η αδυναμία προσέγγισης οχημάτων από την Ερμού αλλά και της Πατρέως για καταστάσεις ανάγκης κάτι που θα μπορούσε να δώσει εναλλακτικές διόδους πρόσβασης.

Πηγή: thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories