Πάτρα: Περικοπή μισθού κατά 50% και εξόφληση με κουπόνια προσφορών

Τραγικές καταστάσεις καταγράφονται με θύματα τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, καθώς η εργοδοσία επικαλούμενη την κρίση. έχει προχωρήσει σε περικοπή μισθών, που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνά ακόμα και το 50% .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν με θύματα τους εργαζόμενους, η περίπτωση ιδιωτικής μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, της οποίας η εργοδοσία προ κρίσης κατέβαλε μισθούς χιλίων τριακοσίων και χιλίων πεντακοσίων ευρώ και σήμερα επικαλούμενη την κρίση, καταβάλλει μηνιάτικα εξακοσίων και επτακοσίων ευρώ, με τα 200 ευρώ από αυτά , να είναι σε κουπόνια για αγορά τροφίμων από συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ της Πάτρας.

Με το κόλπο αυτό, κερδισμένη βγαίνει τόσο  η εργοδοσία όσο  και τα συγκεκριμένα σούπερ-μάρκετ, από τα οποία με την εμφάνιση των κουπονιών μπορούν να ψωνίζουν οι εργαζόμενοι .

Εργαζόμενοι οι οποίοι στην όλη ιστορία είναι τα μοναδικά θύματα, αφού αγοράζουν τα προϊόντα αναγκαστικά από τα συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ με βάση μάλιστα όχι τιμές χονδρικής αλλά τιμές λιανικής πώλησης, τους συμφέρει δεν τους συμφέρει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πράττουν για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου τα σωματεία των εργαζομένων και το εργατικό κέντρο της Πάτρας καθώς και οι σύλλογοι στους οποίους υπάγονται οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories