Πάτρα: Οι πρωινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων, κατά τον φετινό εορτασμό της Επετείου για την εξέγερση της «17ης Νοεμβρίου 1973», διοργανώνουν σήμερα στην Πάτρα τις εξής εκδηλώσεις:

Στις 10 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανων στο χώρο του Παραρτήματος  και της παλιάς Ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια (10.15 π.μ.), θα πορευτούν στο χώρο που στεγαζόταν η παλιά Ασφάλεια. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θα καταθέσει στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας (Τερψιθέα) από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Πατρέων και άλλους φορείς της Π.Ε.

Στις 11.30 μ.μ. Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια στην οδό Κανακάρη ενώ ,

Στη 1 μ.μ. Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.

Παράλληλα, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.

Σχόλια:

more recommended stories