Πολλά είναι τα παράπονα των κατοίκων και των επιχειρηματιών του πεζόδρομου της Τριών Ναυάρχων, προς την δημοτική αρχή και για το βάρος που αυτή έχει δείξει στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες εστίασης που δραστηριοποιούνται στην Τριών Ναυάρχων, ο Δήμος, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, έχει αφήσει τον πεζόδρομο τους και την πλατεία στην τύχη της.

Οι κάτοικοι της Τριών Ναυάρχων υποστηρίζουν ότι ο Δήμος δεν έχει φροντίσει καθόλου τα λουλούδια που εκτείνονται κατά μήκος του πεζοδρόμου, ενώ έχει να κλαδέψει αρκετό καιρό τις νερατζιές που υπάρχουν εκεί, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει από σάπια φρούτα.

Παράλληλα, δεν έχει γίνει ο έλεγχος που έγινε σε άλλες περιοχές, σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρκαρισμένα αμάξια πάνω στις διαβάσεις του πεζόδρομου και έτσι να μην μπορούν να περάσουν οι πεζοί.

Τις νύχτες βασιλεύει το σκοτάδι

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, τις νύχτες το μεγαλύτερο μέρος του πεζόδρομου βυθίζεται στο σκοτάδι και αυτό γιατί οι μισές λάμπες φωτισμού είναι σπασμένες, χωρίς να έχουν επιδιορθωθεί, ενώ οι άλλες μισές δεν ανάβουν.

Έτσι, τα μόνα φώτα που υπάρχουν στην περιοχή είναι κάτι θαμπές λάμπες, από το ύψος της Μαιζώνος και κάτω, αφού στο πάνω μέρος όλα είναι στο σκοτάδι. Όπως υποστηρίζουν, μάλιστα, ο Δήμος αμέλησε τον πεζόδρομο της περιοχής τους σε ότι αφορά τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, μη βάζοντας ένα στολίδι ή ένα φωτάκι έτσι για δείγμα.

Απαρχαιωμένη η παιδική χαρά

Τέλος, παράπονα έχουν και για την παιδική χαρά που υπάρχει στο πάνω μέρος του πεζόδρομου, στην πλατεία, κάτω από τις σκάλες των Υψηλών Αλωνίων.

Η παιδική χαρά είναι απαρχαιωμένη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει μπει στο πρόγραμμα ανακαίνισης και διαμόρφωσης, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, παραμένοντας έτσι επικίνδυνη για τα παιδιά που παίζουν εκεί.

Όλα αυτά έχουν συντελέσει το τελευταίο διάσημα στην υποβάθμιση της περιοχής, σε έναν πεζόδρομο όπου δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και καταστήματα από τα οποία ζουν οικογένειες και εργάζεται κόσμος.

Πάτρα: Μιλούν για εγκατάλειψη στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων - «Φωνάζει» ο κόσμος (pics)
patrasevents.gr