Πάτρα: Η απάντηση των εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων για τα περί κακοποίησης ασθενούς – Καλούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου των εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Η Συνέλευση πραγματοποιείται στον απόηχο των καταγγελιών από συγγενείς τροφίμου περί «κακοποίησής» τους από εργαζόμενο του Ιδρύματος, κατηγορίες που δεν αποδέχεται ο σύλλογός τους.

Θυμίζουμε ότι εκ μέρους της διοίκησης έχει υπάρξει δημόσια δέσμευση ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση η οποία πλέον, στο ποινικό της κομμάτι, έχει φθάσει στα χέρια της δικαιοσύνης. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας ανέφερε σχετικά με τα όσα είχαν συμβεί και όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή το περιστατικό:

«Στην κοινωνία της βαθιάς κρίσης που ζούμε όπου η επίρριψη ευθυνών πολλές φορές γίνεται αβασάνιστα και επιπόλαια, με αποκλειστικό συχνά κίνητρο την καχυποψία ή την ευθυνοφοβία και η αναγνώριση της προσπάθειας και της εντιμότητας του άλλου είναι είδος «εν ανεπαρκεία», το σωματείο μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επικαλεσθεί για μία ακόμη φορά την αλήθεια προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο που επιτελεί το Άσυλο Ανιάτων και τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του για να παρασχεθούν υπηρεσίες φροντίδας, νοσηλευτικής και ξενοδοχειακής, στους τροφίμους του.

Ευτυχώς, ακόμη η πλειονότητα των τροφίμων και των συγγενών τους, αναγνωρίζει αυτές τις προσπάθειες και δεν ενδίδει στον πειρασμό της εύκολης απαξίωσης και επίρριψης ευθυνών. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου το φαινόμενο της γενικευμένης καχυποψίας και πλήρους έλλειψης εμπιστοσύνης σε κάθε μορφής συλλογική λειτουργία βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σε έντυπα μέσα καθώς και άλλα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την υποτιθέμενη κακοποίηση τροφίμου του Ασύλου, το σωματείο μας εκφράζει την αγανάκτησή του για την ευκολία με την οποία παραποιήθηκε και δημοσιοποιήθηκε υποτιθέμενο περιστατικό, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη!

Παρά την έλλειψη ιατρικών γνωματεύσεων και μαρτυριών ικανών να δικαιολογήσουν την αρνητική δημοσιότητα που δόθηκε στο υποτιθέμενο περιστατικό και με μοναδικό δεδομένο την ύπαρξη εκχύμωσης στο πρόσωπο τροφίμου, ο οποίος όμως στο παρελθόν έχει τραυματισθεί είτε από απροσεξία είτε από εκδήλωση ψυχικής διέγερσης, οι πρόθυμοι για τη σπορά και αναπαραγωγή της καχυποψίας και απαξίωσης των πάντων, υϊοθέτησαν και αναπαρήγαγαν το παντελώς αβάσιμο συμπέρασμα περί κακοποίησης συγκεκριμένου τροφίμου.

Το σωματείο μας, το οποίο απολαμβάνει της εκτίμησης και συμπαράστασης της συντριπτικής πλειονότητας των τροφίμων και των οικογενειών τους, θέλει να καταστήσει σαφές ότι το προσωπικό του Ασύλου μας δεν είναι όμηρος της κακοπιστίας οποιουδήποτε «καλοθελητή» και αξιώνει ανυποχώρητα σοβαρή και υπεύθυνη αξιολόγηση και αναφορά στον τρόπο που επιτελεί το έργο του, είτε αυτή γίνεται από ιδιώτες είτε γίνεται από μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλώνει δε ότι θα προβεί στην άσκηση κάθε νόμιμου ένδικου βοηθήματος και μέσου για την προστασία της φήμης και ιστορίας του Ασύλου και του ατομικού και επαγγελματικού ήθους των εργαζόμενών του».

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories