Πάτρα: Εγκαταλελειμμένο κτίριο απειλεί μικρούς μαθητές κι αυτοκίνητα- ΦΩΤΟ

Παρατημένο στην τύχη του προφανώς μέχρι να καταρρεύσει με τον επόμενο ισχυρό σεισμό είναι το νεοκλασικό σπίτι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ασημάκη Φωτήλα και Χαραλάμπη, πίσω από τα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας. Το κτίριο που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό δείγμα άλλων εποχών είναι στην κυριολεξία ετοιμόρροπο και άκρως επικίνδυνο για τους περαστικούς ή εκείνους τους οδηγούς που επιλέγουν να παρκάρουν μπροστά του τα οχήματά τους.

Η επικινδυνότητα δε της κατάστασης αυξάνεται με δεδομένο ότι ακριβώς απέναντι από το ετοιμόρροπο σπίτι υπάρχει το σχολειό συγκρότημα «Τεμπονέρα» και κατά συνέπεια από το σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες μικροί μαθητές.

Προφανώς αυτά συνυπολογίστηκαν ώστε να μπει μια κόκκινο κορδέλα περιμετρικά του σπιτιού με διάφορες αυτοσχέδιες «πινακίδες» σε χαρτί Α4 που προειδοποιούν τόσο τους πεζούς όσο και όσους θα προσπαθούν να μπουν μέσα για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στις προειδοποιήσεις περιλαμβάνεται ο ορατός κίνδυνος της πτώσης σοβάδων που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε κάποιο παιδί αλλά και μεγάλες ζημιές στα παρκαρισμένα ή διερχόμενα οχήματα.

Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής αλλά και γονείς μαθητών επισημαίνουν ότι μια απλή κορδέλα και λίγα Α4 δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν κάτι, καθώς το κακό δεν αργεί να γίνει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαθητές οι οποίοι, λόγω του ενθουσιασμού και άγνοιας της νιότης τους θα μπορούσαν να παραμερίσουν την κορδέλα και να θέσουν έτσι εαυτούς σε σοβαρό κίνδυνο.

Εκεί που ζητούν οι συμπολίτες είναι να ληφθεί άμεσα μέριμνα για την στατικότητα του κτιρίου και εάν αυτή δεν μπορεί να βελτιωθεί, τότε να τοποθετηθεί μια πιο σταθερή περίφραξη που θα προσφέρει ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας σε μικρούς και μεγάλους.

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories