Ο κρυμμένος θησαυρός της κατοχής στο Σαραβάλι της Πάτρας – Άδεια να τον βρει σκάβοντας στην περιοχή ζήτησε γνωστός Πατρινός- ΒΙΝΤΕΟ

Για ένα κρυμμένο θησαυρό ψάχνει γνωστός πατρινός στην περιοχή του Σαραβαλίου. Ο δήμος πρόσφατα κλήθηκε να αδειοδοτήσει τις εργασίες ανασκαφής που θα γίνουν στην περιοχή. Αν βρεθούν οι κλεμμένες λίρες και τα κοσμήματα στο σημείο όπου θα γίνει η εκσκαφή τα μισά θα τα λάβει το κράτος και τα άλλα μισά ο κυνηγός του κρυμμένου θησαυρού.

Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, φαίνεται όμως πως οι πληροφορίες που συνδέονται με κρυμμένους θησαυρούς και λίρες από τους Γερμανούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, είναι πολλές. Και κάποιοι ξεκινούν το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Τι λέει ο αρμόδιος για την αδειοδότηση εκσκαφής αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος

Πληροφόρηση και στοιχεία που αξιολογεί ως ακριβή φέρεται να κάτοικος της περιοχής του Σαραβαλίου και πιο συγκεκριμένα των Δεμενίκων που ζητά από τον δήμο Πατρέων άδεια για να πραγματοποίησει εκσκαφή στην οδό Κρεστένων για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θησαυρός αφορά σε χρυσές λίρες των προγόνων του, που άρπαξαν και έθαψαν οι Γερμανοί στην περιοχή. Μάλιστα ο χώρος της εκσκαφής εν μέρει του ανήκει, ενώ τομή θα γίνει και σε παρακείμενο δρόμο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός ο νόμος θέλει τα μισά να πηγαίνουν στο κράτος και τα άλλα μισά να τα κρατά ο υπεύθυνος της ανασκαφής.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο κτίριο Λαδόπουλου. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται η αδειοδότηση του Δήμου, καθώς και αντίστοιχες άδειες από άλλες υπηρεσίες, όπως η Αρχαιολογία και το υπουργείο Οικονομικών.

 Γιάννης Πομώνης – thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories