Το πρώτο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, η Πρώτη Ανάσταση ακούστηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο σε όλους του ορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Πάτρας.

Οι Αρχιερείς και οι Ιερείς ψάλλουν το «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις Εθνεσι», ραίνουν τους πιστούς με δάφνες και λουλούδια, ενώ οι πιστοί ανταπαντούν με το δυνατό κτύπημα των στασιδιών.

Άλλη μια χρονιά η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ήταν ξεχωριστή. Οι ιερείς βγήκαν στην ωραία πύλη και έσπασαν στάμνες, μέσα από τις οποίας αναδύθηκαν αρωματισμένα λουλούδια.

Οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα και από τον τρούλο έπεφταν ροδοπέταλα, ενώ οι ιερείς τοποθέτησαν στο κέντρο του ναού την Αναστάσιμη εικόνα.

Πάτρα: Με πλήθος κόσμου η Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο (pics)Πάτρα: Με πλήθος κόσμου η Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο (pics)Πάτρα: Με πλήθος κόσμου η Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο (pics)Πάτρα: Με πλήθος κόσμου η Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο (pics)

Από την άλλη, στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος, την Ερμού και την Αγίου Νικολάου, οι καμπάνες της Μητρόπολης χτύπησαν χαρμόσυνα. Έμποροι βγήκαν από τα καταστήματά τους και άρχισαν να σπάνε πιάτα και ποτήρια, τηρώντας το έθιμο.

Πάτρα: Με πλήθος κόσμου η Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο (pics)
Πηγή: patrasevents.gr