Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Εκλογές εντός τριμήνου αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Εκλογές εντός τριμήνου αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας πήρε, από χθες, τις δικές του αποστάσεις από τη διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας και αποφάσισε, ουσιαστικά, να παρατείνει τη θητεία της απερχόμενης διοίκησης, ορίζοντάς της να κάνει εκλογές, το αργότερο, εντός τριμήνου (τέλος Ιουνίου).

Η απόφαση εκδόθηκε μέσω της εκούσιας δικαιοδοσίας, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ως αντιδικία η διαμάχη, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου. Ζητείται από την πρώην διοίκηση να φροντίσει, ώστε με διάφανο και αντιπροσωπευτικό τρόπο να εκλέξει δημοκρατικά το νέο ΔΣ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ
Παρά την εκούσια διαδικασία, από προχθές τρεις από τις παρατάξεις, η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ), το Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων (μέλη της πρώην ΠΑΣΚΕ) και η Εργατική Ενότητα Ανατροπή (ΣΥΡΙΖΑ) κινούνται, σχεδόν, σε πανηγυρικούς τόνους…
Ο λόγος είναι πως στα πλαίσια των 17 μελών της πρώην διοίκησης, οι τρεις αυτές παρατάξεις διαμόρφωσαν νέα πλειοψηφία και, στηριζόμενοι από 9 μέλη, ανέτρεψαν από την προεδρία τη Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου, η οποία υποστηρίζεται από 7 μέλη της παράταξης «ΕΝΩΣΗ» (πρώην ΠΑΣΚΕ) και τη ΔΑΚΕ. Ενεργών ως υπηρεσιακός πρόεδρος ο Κώστας Σπανός, πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚΠ και πρώην συνεργάτης της κ. Παναγοπούλου – Νικολάου, της ζήτησε χθες, μάλιστα, να παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου της αλλά και του κτιρίου (αίθουσες, γραφεία, αρχείο κ.λπ.).

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ»
>«Ενεργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία και συμπλέει με τον αυταρχισμό του ΠΑΜΕ, πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, για να γίνει πρόεδρος ενός μήνα» απάντησε από την πλευρά της η κ. Παναγοπούλου, καταγγέλλοντας ότι η σύγκλιση των 9 έγινε παράτυπα και πριν καν καθαρογραφεί η απόφαση του Πρωτοδικείου.
> «Ως νέα διοίκηση αναλαμβάνουμε, σήμερα, την ευθύνη, ώστε να οδηγήσουμε το Εργατικό Κέντρο σε συνέδριο αντιπροσώπων και αρχαιρεσίες για εκλογή νέας διοίκησης, μέσα από ανοιχτές και μαζικές διαδικασίες, που τον πρώτο ρόλο θα έχουν τα σωματεία μέλη μας. Τα σωματεία με υπαρκτά μέλη και δράση, νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους» αναφέρει η προσωρινή διοίκηση υπό τον κ. Σπανό, ο οποίος ανακοίνωσε, χθες, στην «Π» ότι θα γίνει έλεγχος νομιμότητας σε όλες τις αποφάσεις της πρώην διοίκησης.

«Θα πειθαρχήσουμε σε ό,τι αναφέρει η δικαστική απόφαση και βέβαια θα παραδώσουμε μόνο στους αντιπροσώπους όταν κατά νόμο συγκληθεί η γενική συνέλευση. Και βέβαια δεν τους νομιμοποιούμε,
συνεδρίασαν 9 άτομα και έβγαλαν διοίκηση ενώ το καταστατικό μιλά υποχρεωτικά για πλειοψηφία με 10 παρόντες» καταγγέλλει η κ. Παναγοπούλου. Τα 7 μέλη (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καλούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚ Πάτρας στις 7 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στα γραφεία του 1ου ορόφου.
Από την πλευρά του ο κ. Σπανός ξεκαθάρισε ότι το προσωρινό προεδρείο συγκλήθηκε με νόμιμο τρόπο και αποφάσισε γενική συνέλευση αντιπροσώπων, ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής και εκλογές στις 23 και 24 Ιουνίου.

pelop.gr

Σχόλια:

more recommended stories