Δυτική Ελλάδα: Έργα 307εκ. από το ΕΣΠΑ – Πότε παραδίδονται Μίνι Περιμετρική Πατρών και Κανακάρη;

Δυτική Ελλάδα: Έργα 307εκ. από το ΕΣΠΑ – Πότε παραδίδονται Μίνι Περιμετρική Πατρών και Κανακάρη;

Πάνω από 200 έργα συνολικού προϋπολογισμού 307εκ. ευρώ υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, μάλιστα οι Πατρινοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα περισσότερα από αυτά τα έργα σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο φορέας υλοποίησης το απόγευμα της Τρίτης στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο η Δυτική Ελλάδα, όχι μόνο κατάφερε να απορροφήσει όλο το κονδύλι που της αναλογούσε αλλά, στην πορεία της χορηγήθηκαν επιπλέον πόροι που έφθασαν στο τέλος του προγράμματος την απορρόφηση στο 108%.

«Καταφέραμε από το 2011 και κερδίσαμε συν 8% παραπάνω απ’ όσο μας αναλογούσε για έργα που αφορούσαν σχολεία, έργα υποδομής, οδοποιίας, έργα που έχουν κατεύθυνση στην Παιδεία, στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και την υγεία. Αυτά τα έργα είχε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσει ο απλός πολίτης και εμείς να νιώθουμε περήφανοι για το έργο που έχουμε υλοποιήσει.

Ο στόχος τώρα είναι να έχουμε την ίδια επιτυχία και στη νέα προγραμματική περίοδο. Έχουμε κάνει τις ενημερώσεις σε όλους του δικαιούχους και ζητάμε τη συνδρομή τους.

Ήδη, όταν έχουμε εντάξει για παράδειγμα τον προαστιακό που θα φτάσει μέχρι την Κάτω Αχαΐα, ξεκινάμε καλά. Ένα έργο που θα εξασφαλίσει μια άνετη και οικονομική μετακίνηση και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας περιοχής που χρήζει τέτοιων έργων».

Για τη Μίνι Περιμετρική αποκάλυψε ότι το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοσή της στα τέλη του 2016, προγραμματισμό που ελπίζει η Περιφέρεια αυτή τη φορά να τηρηθεί.

«Τέλος του έτους η Μίνι Περιμετρική ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία, θα ανακουφίσει την αστική περιοχή της Πάτρας και θα έχουμε ένα σύγχρονο δρόμο που θα έχει τον χαρακτήρα της Μίνι Περιμετρικής. Θα μπορούμε να διανύουμε μια απόσταση από τον κόμβο Κουρτέση έως τα Ταμπάχανα μέσα σε 1-2 λεπτά κι έτσι θα βοηθήσει κατά πολύ να αποφορτιστεί το κέντρο της Πάτρας από πολλά οχήματα.

Για τα αρχαία που έχουν βρεθεί σε Εβραιομνήματα και τα οποία καθυστερούν την εξέλιξη του έργου καταφέρνουμε να πηγαίνουμε πολύ πιο γρήγορα και θεωρώ ότι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει, 31-12-2016, θα έχουμε το δρόμο σε κυκλοφορία. Κρατήστε το με την ανασφάλεια της λειτουργίας του Δημοσίου. Νομίζω ότι θα είμαστε εντός χρόνων», σχολίασε ο κ. Αλεξόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρα 107,7».

Για το κομμάτι του δρόμου που είχε ολοκληρωθεί αλλά υπήρξε διάβρωση των πρανών με αποτέλεσμα τα χώματα να «πετάξουν» μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με νέους τοίχους αντιστήριξης ασφαλείς πια με σωστές γεωτεχνικές μελέτες.

Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, δηλαδή μέχρι και τα τέλη του 2016αναμένεται να ολοκληρωθούν τόσο η διάνοιξη της Κανακάρη, έργο που επίσης θα συμβάλει στην βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας, όσο και οι αναπλάσεις των περιοχών πέριξ της Κανακάρη όπως το Δασύλλιο, το Καβουκάκι, η Γούβα, το Βλατερό κ.α.

Κλείνοντας, ο κ. Αλεξόπουλος συμπλήρωσε, “όταν ζητάμε τεχνικό δελτίο απ’ τον οποιοδήποτε φορέα και εν προκειμένω από το Δήμο, ζητάμε και τη δέσμευσή του να λειτουργήσει σωστά το έργο. Όπως για παράδειγμα με τα ποδήλατα. Δώσαμε τα ποδήλατα, το θέμα είναι να μην πάνε χαμένα, αλλά να λειτουργήσουν σωστά. Είναι χρέος μας να βοηθάμε τους δήμους άσχετα αν δημοσίως γίνεται αντιληπτό ή όχι».

Πηγή: thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories