Αχαΐα: Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σανταμέρι, Άγιο Νικόλαο Σπάτα, Σαγέικα και Ρόιτικα- ΝΕΑ εστία στο Λιμνοχώρι- ΦΩΤΟ

23:25 Νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής στο Κάτω Λιμνοχώρι Αχαΐας.

21:30 Τρέχουν και δεν φθάνουν απόψε οι Πυροσβέστες σε Πάτρα και Αχαΐας λίγο πριν τις 21:25 το κέντρο της Υπηρεσίας ενημερώθηκε για νέα πυρκαγιά στα Ροΐτικα της Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα οι φλόγες είναι κοντά στο κλειστό γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

21:15 Νέος συναγερμός πριν τις 21:00 για την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πάτρας για φωτιά στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο. Ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις και οι Πυροσβέστες κατάφεραν να την σβήσουν άμεσα.

20:05 Νέα φωτιά αυτή την ώρα και στα Σαγέικα Αχαΐας κοντά σε «φάρμα» που λειτουργεί στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι φλόγες καίνε δάσος με ευκαλύπτους.

Την ίδια ώρα τα μέτωπα σε Άγιο Νικόλαο Σπάτων και Σανταμέρι, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του thebest.gr, πάνε καλύτερα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την κατάσβεση, υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι θα καταστεί δυνατόν να τεθούν σύντομα σε μερικό έλεγχο.

19:25 Από τα μέτωπα των πυρκαγιών κινδύνεψαν ο Άγιος Δημήτριος και το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας όμως η άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

ΝΕΟΤΕΡΟ Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι δύο φωτιές στην Δυτική Αχαΐα. Στο Σανταμέρι και στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα. Η κατάσβεση συνεχίζεται. Οι φλόγες δεν έχουν ακόμα οριοθετηθεί. Στον Άγιο Νικόλαο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα 11 άτομα πεζοπόρο, 2 Α/Φ & 1 Ε/Π.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στη Δυτική Αχαΐα, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Σπάτα.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Σανταμέρι μεταξύ Αγίου Δημητρίου και Μονής Μαρίτσας. “Πάμε καλύτερα. Η Μονή δεν κινδυνεύει πια και τον Άγιο Δημήτριο τον σώσαμε” λέει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο συμβάν από την πρώτη στιγμή. Στην κατάσβεση συνδράμει και η Πολιτική Προστασία του Δήμου με μηχανήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Είναι η τέταρτη φορά που μπαίνει φωτιά στην περιοχή. Η τελευταία ήταν πριν από λίγες μέρες”. Ο Αντιδήμαρχος εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμούς και στα προηγούμενα συμβάντα και στο σημερινό.

Τα μέτωπα της φωτιάς είναι πολλά. Στην περιοχή βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σανταμέρι. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν πλέον και εναέρια μέσα. Ένα καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο Σανταμέρι η οποία κατευθύνεται προς τον Άγιο Δημήτριο Μπράττη και το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας (Μαρίτσα). Έχουν ζητηθεί εναέρια για την κατάσβεση. Στη φωτιά ενεργεί πεζοπόρο τμήμα κι έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. Επίσης, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Συνολικά επιχειρούν σύμφωνα με την πυροσβεστική,

36 πυροσβέστες, 18 οχήματα 12 άτομα πεζοπόρο 2 ΟΤΑ 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο & 2 Ε/Π.

ΣΑΝΤΑΜΕΡΙ

φωτιά Σανταμέρι Αχαΐας

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Δύο φωτιές ξέσπασαν σε Πάτρα και Δυτική Αχαΐα. Η μία έχει εκδηλωθεί στην οδό Κορυδαλλέως στα Συχαινά Πατρών και η άλλη στο Σανταμέρι, στη Δυτική Αχαΐα, σε ορεινό σημείο.

Στα σημεία βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η φωτιά στο Σανταμέρι είναι μεγάλη και φαίνεται να πλησιάζει το μοναστήρι της Μαρίτσας, ενώ στα Συχαινά ελέγχεται.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΧΑΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝ

πρώτη ενημέρωση 14.30

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΧΑΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΧΑΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝ
thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories