Δυτική Αχαΐα: Καταστράφηκαν ποιμνιοστάσια, εξαφανίστηκαν… περιουσίες από τον ανεμοστρόβιλο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τεράστιες οι καταστροφές σε ποιμνιοστάσια και σε αγροτικούς δρόμους από τον ανεμοστρόβιλο στην Τοπική Κοινότητα Πορτών, της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

dsc_0820.jpg

Ολόκληρα ποιμνιοστάσια και οι τροφές που είχαν αποθηκεύσει οι κτηνοτρόφοι – για την χειμερινή περίοδο στην Τοπική Κοινότητα Πορτών, καταστράφηκαν από τον πρωτοφανή ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2016.

dsc_0828.jpg

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου συνοδευόμενος από τους  αντιδημάρχους   κ.κ.  Αθανάσιο Ραυτακόπουλο & Χρήστο Σκάγια καθώς και τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  κ. Βασίλειο Γεωργακόπουλο και το μέλος του τοπικού συμβουλίου  κ. Παναγιώτη Δριμάλα, επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή τον Πορτών και έγινε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

dsc_0815_0.jpg

«Δέκα λεπτά – σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι κάτοικοι του χωριού – ήταν αρκετά ώστε να εξαφανιστούν ολόκληρες περιουσίες και πολλές στέγες  ποιμνιοστασίων. Επιπλέον το αγροτικό δίκτυο, από την καταρρακτώδη βροχή και την ανεμοθύελλα, δέχτηκε την χαριστική βολή και υπέστη σοβαρές ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή – ευτυχώς που ήταν ξημερώματα διαφορετικά θα είχαμε θρηνήσει θύματα –  ισοπέδωσε ότι συναντούσε και όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες, ξερίζωσε αιωνόβια δέντρα, εξαφάνισε στέγες κτιρίων και άφησε ανεπούλωτες πληγές… » ανέφερε  ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories