Γέμισε αδέσποτα το Δημαρχείο της Πάτρας – Μεγάλο πρόβλημα μετά το λουκέτο στη Μέριμνα ζώων-Χώρο και στείρωση ζητούν φιλοζωικές-ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Στο Δημαρχείο της Πάτρας βρέθηκαν σήμερα το πρωί φιλόζωοι που ζητούν να ληφθούν μέτρα για τα προβλήματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα ζώα. Μετά το λουκέτο που μπήκε στον Σταθμό Μέριμνας Ζώων, που βρισκόταν στον χώρο του Πανεπιστημίου, το πρόβλημα διογκώθηκε και ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αυξήθηκε δραματικά. Παράλληλα, εκτός από την έρευση χώρου για τα αδέσποτα ζητείται η Πάτρα να ενταχθεί σε πρόγραμμα για τη στείρωσή τους, ώστε να μην διογκώνεται το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Γενάρη στο Δημαρχείο, συνάντηση με Φιλοζωικά Σωματεία και Συλλόγους. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Παύλος Στάμος, ο Γ.Γ. του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας, συναντήθηκαν με τον Αχαϊκό Σύλλογο για τη Μέριμνα των Ζώων, το Σωματείο ΠΕΡΙΤΑΣ, τον Σύλλογο Σαμάνος – Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών και τους Φιλόζωους Εθελοντές Πάτρας και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μειοδοτικός διαγωνισμός από τον Δήμο για χώρο που θα φιλοξενούνται αδέσποτα.

Εκτός από την φιλοξενία, βασικό πρόβλημα στο θέμα με τα αδέσποτα είναι η στείρωση τους. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά ενώ ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείφτηκαν φτάνει τα 500.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories