Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης σκύλου στην περιοχή της Αχαΐας.

Μετά το σκύλο στο χωριό του Λάππα που ήταν δεμένος και εγκαταλειμμένος από το αφεντικό του, προκειμένου να… δυναμώσει, βρέθηκε ένα ακόμα σκυλί αυτή τη φορά στα Αργυρά Αχαΐας, που έμοιαζε σαν ζωντανό «σκιάχτρο». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το zoosos «κάποιος το είχε δέσει σ’ ένα δέντρο, σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Η σαρκοκοπτική ψώρα έχει σημαδέψει παντού το κορμί του. Η θεραπεία θα είναι πολύμηνη και είναι μεγάλη η πιθανότητα το ζώο να υποτροπιάσει. Οι απαραίτητες εξετάσεις θα δείξουν, τι άλλο κουβαλάει αυτό το πλάσμα, όμως το βέβαιο είναι, ότι το κόστος θα είναι μεγάλο, για να συνέλθει αυτό το πλάσμα!

Ακόμα δεν γνωρίζουμε και ίσως να μη μάθουμε ποτέ, αν το ζώο ήταν αδέσποτο και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι το έβλεπαν σταδιακά, να μαραζώνει και να υποφέρει.

Είναι άραγε ιδιόκτητο και οι «δικοί» του αδιαφόρησαν και δεν το προστάτεψαν με εμβόλια, αμπούλες κ.ο.κ.; Σημασία έχει να σωθεί και σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε όσοι μπορούμε και αντέχουμε οικονομικά.

Την θεραπεία του ζώου θα αναλάβει η κτηνίατρος Ελένη Μπουρδάκου (Κανακάρη 212 και Τριών Ναυάρχων, τηλέφωνα: 2610340151, 6944451314). Αν μπορείτε να βοηθήστε οικονομικά, για τα νοσήλια επικοινωνήστε με την κτηνίατρο».

patrasevents