Έκλεισαν παρά τις απειλές Πατρών – Πύργου και Πατρών – Κορίνθου

Νεότερη Ενημέρωση 19.45

Δεν κάμφθηκαν από την εισαγγελική εντολή που έλαβαν χθες το βράδυ στο μπλόκο να μην ξανακλείσουν την εθνική οδό, γιατί θα συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ούτε οι αγρότες του Αιγίου, που κλείνουν 8 με 11 το βράδυ την Πατρών-Κορίνθου, όπως αποφάσισαν στην συνέλευσή τους.

Ωστόσο μέχρι τις 11 το βράδυ ο αποκλεισμός θα είναι με τους ίδιους και χωρίς οχήματα αγροτικά επί του οδοστρώματος.

Νεότερη ενημέρωση 17.10 

Εκλεισε ξανά, λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα η εθνική οδός Πατρών – Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαϊας, καθώς οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και το μπλόκο.

Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί στις 10.00 το βράδυ, που θα ανοίξει το μπλόκο.

Πρώτη ενημέρωση 09.49΄

Τις ενημερώσεις τους στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουν οι αγρότες του μπλόκου της Κάτω Αχαΐας, με στόχο την ενίσχυση των κινητοποιήσεων τους, ενάντια στο Ασφαλιστικό – Φορολογικό Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για την εφαρμογή σχετικής απόφασης που ελήφθη μεταξύ άλλων, στη συνέλευση των αγροτών το βράδυ της Τρίτης.

Οι συνελεύσεις θα είναι καθημερινές και τις αποφάσεις θα λαμβάνει η Γενική Συνέλευση, αφού πλέον δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και σήμερα η Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου θα κλείσει για έξι ώρες από τις 4 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Από σήμερα αναμένεται ενίσχυση του αγροτικού μπλόκου της Κάτω Αχαΐας από τα ορεινά χωριά της Ωλενίας και από άλλες περιοχές του νομού, ενώ καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και κινητοποιήσεις  θα παίξει η έκβαση της νέας συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα με τους αγρότες.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι αγρότες της Αχαϊας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία ζήτησε με παραγγελία της συλλήψεις και αυτόφωρο για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους.

«Δε θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι κακό. Κάνουμε έναν τίμιο αγώνα, για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για τους αγρότες.

Με τον τρόπο που κλείνουμε τους δρόμους και αφήνουμε ανοιχτούς τους παράδρομους για επείγοντα περιστατικά είμαστε νομικά και ηθικά καλυμμένοι, σύμφωνα και με την τελευταία τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή», δήλωσε εκ μέρους των αγροτών της Κάτω Αχαγιάς ο Ν. Ζαφειρόπουλος.

ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ

Στο μεταξύ, οι αγρότες του Αιγίου υποστηρίζουν πως δεν κάνουν βήμα πίσω και δηλώνουν πως θα γίνει κανονικά ο αποκλεισμός του σημείου από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ.

Το απόγευμα ωστόσο στις 6.30 θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories