Η Πρύτανις και ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως καταγγέλλουν οτι έχουν υποστεί Σωματική βία από φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών | Σωματική βία από φοιτητές καταγγέλλει η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Σωματική βία από φοιτητές καταγγέλλει οτι υπέστη σήμερα στο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου αλλά και ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Νικόλαος Καραμάνος.

Στην Πρυτανεία είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της Συγκλήτου για την προγραμματισμένη συνεδρίασή της, όταν οι φοιτητές του πανεπιστημίου από το Αγρίνιο, βρέθηκαν επίσης στο χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση όπως υποστηρίζουν των σπουδών τους.

Τα μέλη της Συγκλήτου, όπως επισημαίνει η πρύτανις σε ανακοίνωσή της, αποφάσισαν να αναστείλουν την συνεδρίαση. Εξερχόμενη από το χώρο της συνεδρίασης η κ. Κυριαζοπούλου υπογραμμίζει οτι ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία στην ίδια και στον κ. Καραμάνο.

Μιλώντας στο thebest, η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, εμφανώς σοκαρισμένη από τα όσα υπέστη, έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που ουδέποτε άλλοτε έχει βιώσει.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, μια ομάδα 250 περίπου φοιτητών, οι οποίοι σύμφωνα με την πρύτανη προέρχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις, είχαν καταλάβει την είσοδο της αίθουσας των συνεδριάσεων της Συγκλήτου και εμπόδιζαν, με τα σώματά τους και με χέρια τους, τους συγκλητικούς να βγουν.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο Πανεπιστήμιό μας. Μόνο ξύλο δεν φάγαμε. Είναι αισχρές καταστάσεις για τις οποίες ντρέπομαι και λυπάμαι πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κυριαζοπούλου.

Οι φοιτητές συνέχισαν επί δίωρο να εμποδίζουν τους συγκλητικούς να φύγουν από την αίθουσα. «Προσπάθησαν να γκρεμίσουν τις πόρτες, δεν μας άφηναν να φύγουμε. Επιχείρησα να πάω στο νοσοκομείο και δεν με άφηναν», συνεχίζει η πρύτανης.

Σύμφωνα με την κυρία Κυριαζοπούλου, η ομάδα αυτή των φοιτητών επιχείρησε να «καπελώσει» τα αιτήματα των συναδέλφων τους από το Αγρίνιο, οι οποίοι είχαν πάει στη Σύγκλητο για να εκθέσουν τις θέσεις τους. Μάλιστα δεν απέκλεισε τα σημερινά επεισόδια να σχετίζονται με τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της Πρυτάνεως

“Σήμερα, 14 Απριλίου 2016, υπήρξε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Προσήλθαν φοιτητικοί σύλλογοι από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται στο Αγρίνιο, προκειμένου να ενημερώσουν τη Σύγκλητο για τα δίκαια αιτήματά τους. Συγχρόνως, παρευρέθησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων Τμημάτων της Πάτρας, οι οποίοι προκάλεσαν ένταση.

Μετά την απόφαση αναστολής συνεδρίασης της Συγκλήτου από την Πρύτανι, ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία κατ’ αρχάς στην Πρύτανι και στον Αναπληρωτή Πρυτάνεως κ. Νικόλαο Καραμάνο και στη συνέχεια εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να εξέλθουν.

Η Πρύτανις έχει αποδεχθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ που βρίσκονται στο Αγρίνιο και τονίζει, για πολλοστή φορά προς όλους, ότι επείγει να διευθετηθεί το Ακαδημαϊκό ζήτημα του Αγρινίου στην προοπτική των αποφάσεων της Συγκλήτου. Όμως, καταγγέλλουμε τη βία, λεκτική και σωματική, από όπου και αν προέρχεται. Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Αγρίνιο, μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητήσουμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, που είναι ενήμερη επί του θέματος, σε συμφωνημένη συνάντησή μας στο Υπουργείο”.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Σχόλια:

more recommended stories